Parama dėkojame




Sprogimas

Privaloma įrengti autonominius dūmų signalizatorius

Autonominis dūmų signalizatorius – tai prietaisas, kuris aptinka dūmus. Jis reaguoja į padidėjusį dūmų ar kitų degimo produktų kiekį ore. Patalpoje atsiradus nedideliam dūmų kiekiui signalizatorius juos aptinka ir ima skleisti garsinį signalą, kuris atkreipia dėmesį, pažadina miegančius ir perspėja apie kilusį gaisrą. 

Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių 88.5 papunktyje nurodoma, kad gyvenamųjų patalpų savininkai ir nuomininkai privalo gyvenamosiose patalpose įrengti autonominius dūmų signalizatorius, išskyrus atvejus, kai patalpose įrengta gaisro aptikimo ir signalizavimo sistema. Patalpose įrengti autonominiai dūmų signalizatoriai turi būti techniškai tvarkingi ir veikiantys. 

Autonominis dūmų signalizatorius turi autonominį energijos šaltinį – maitinimo elementą (bateriją), todėl jo montavimas nesudėtingas, o priežiūra paprasta. Signalizatoriai montuojami prie lubų. Maitinimo elementui senkant pasigirsta trumpas pasikartojantis garsinis signalas. Pakeitus maitinimo elementą dūmų signalizatorius toliau veiks budėjimo rėžimu. Patikrinti, ar signalizatorius veikia, taip pat paprasta – nuspaudus kontrolinį mygtuką ir palaikius keletą sekundžių turi pasigirsti garsinis signalas. Jeigu signalo nėra, gali tekti keisti maitinimo elementą. Dūmų signalizatoriai turi būti naudojami pagal gamintojo instrukciją. 

Mažeikių priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode