Sprogimas

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – akcija „Šimtmečio poetai“

Spalio 7-ąją, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną,Mažeikių viešosios bibliotekos kiemelyje Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro aktoriai skaitė kraštiečių klasikų Henriko Nagio, kurio 100 – ąsias gimimo metines minėsime spalio mėnesį, Liūnės Sutemos ir Vytauto Mačernio eiles. Tai akcijos „Lietuva skaito!“  dalis.

Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos (LISPA) iniciatyva nuo 2015 m. vyksta skaitymo skatinimo akcija „Lietuva skaito!“. Tai visuomeninis renginys, kviečiantis dalintis skaitymo virusu ir laužyti su skaitymu susijusius stereotipus. Nuo 2008 metų klasikos skaitymai vyksta ir Vileišių rūmuose. Iniciatoriai – Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas. Šiemet dėl pandeminio karantino vyko virtualiai. Tema – „Šimtmečio poetai“. Tai labai skirtingų likimų poetų poezija – ir likusių okupuotoje Lietuvoje, ir išblaškytų po visą pasaulį. Visi jie buvo, yra ir bus mūsų bendros poezijos, Lietuvos poezijos, dalis, kad ir kokiomis sąlygomis buvo sukurti.

Idėja prisijungti prie akcijos šiuo sunkiu laikotarpiu kilo J. Vaičkaus Skrajojamojo teatro režisieriui Martynui Januškai. Esame dėkingi bibliotekos ir regioninės televizijos „Roventa“ kolektyvams už bendrystę ir kraštiečių poezijos įprasminimą. Po pietų Skrajojamojo teatro skaitovai į visus radijo stoties „Mažeikių aidas“ klausytojus dar kartą prabilo šių poetų eilėmis. Tikime, kad kitais metais renginys persikels į kitas erdves ir sulauks daugiau ne tik klausytojų, bet ir skaitovų.

Mažeikių kultūros centro informacija ir nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode