Sprogimas

VTEK mokymai keliasi į skaitmeninę erdvę

Pasisemti praktinių žinių apie interesų konfliktus ir jų valdymą bei privačių interesų deklaravimą nuo šiol galima nuotoliniu būdu – Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) rengiamuose e.mokymuose.

Dėl šalyje paskelbto karantino VTEK buvo sustabdžiusi mokymų organizavimą, tačiau dabar šią veiklą atnaujina skaitmeninėje erdvėje – pradeda rengti aktyvius, apie valandą trunkančius nuotolinius mokymus. Prisijungti per audiovizualinių konferencijų ir pokalbių platformą kviečiamos grupės nuo 10 iki 20 asmenų. E. mokymai numatyti dukart per savaitę, juos veda VTEK tarnybinės etikos pažeidimų prevencijos ir tyrimų bei lobistinės veiklos priežiūros ekspertai. Būtina išankstinė registracija.

Į e. mokymus kviečiami viešojo sektoriaus atitikties pareigūnai, kurie yra atsakingi už privačių interesų deklaravimą, tarnybinės etikos kontrolę bei korupcijos prevenciją, taip pat viešojo sektoriaus įstaigų bei institucijų vadovai ir kiti mokymų pageidaujantys asmenys. VTEK primena, kad Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas numato pareigą vadovams kontroliuoti, kaip pavaldiniai laikosi šio teisės akto nuostatų.

E. mokymų temos aprėpia tarnybinės etikos reglamentavimo, įgyvendinimo bei kontrolės klausimus, interesų konfliktų atpažinimą ir valdymą, dovanų bei paslaugų priėmimo ribojimus, „atvėsimo“ laikotarpį, atstovavimo bei kitus pasibaigus valstybinei tarnybai taikomus ribojimus, privačių interesų deklaravimą, deklaruojant kylančias problemas ir galimus jų sprendimo būdus. Esant poreikiui, VTEK ekspertai suteiks žinių apie interesų derinimo pažeidimų tyrimų reglamentavimą, tyrimo etapus bei praktines problemas. Besiregistruojantiems pageidaujant, taip pat bus aptarta, kaip atpažinti lobistinę veiklą, koks šioje srityje taikomas reglamentavimas, kokios galimos problemos ir jų sprendimo būdai.

Daugiau informacijos – www.vtek.lt

VTEK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode