Sprogimas

Keliaujančių kontrolė šį savaitgalį: tikrins visus

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Vyriausybės draudimas gyventojams vykti į kitus miestus nei jų gyvenamoji vieta įsigalios penktadienį nuo 20 val. vakaro ir tęsis iki pirmadienio 20 valandos. Pasak Mažeikių rajono savivaldybės mero Vidmanto Macevičiaus, pagrindinis tokio sprendimo tikslas – tikrinti saviizoliacijos besilaikančius asmenis bei mažinti kontaktą tarp žmonių švenčių laikotarpiu.

Išvažiuoti bus galima

Pasak mero, eismas Savivaldybės teritorijoje ribojamas nebus, tačiau nereikia pamiršti, kad važiuojant į kitą miestą ne visi žmonės bus įleidžiami. T. y. patekti į kitą savivaldybę bus galima tik kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo atlikimo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje , ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Šis ribojimas netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybes teise. Asmenims, kurie neturės dokumentų, teks įrodyti, kad jie turi atitinkamą pagrindą važiuoti į kitos savivaldybės teritoriją, todėl jiems teks užtrukti ilgiau bendraujant su pareigūnais.

Dėvėti apsaugos priemones

Savivaldybės meras ragina visuomenę saugoti ne tik save, bet ir aplinkinius: „Vaikščiodami viešose vietose dėvėkite saugos priemones. Pareigūnai pirmą kartą galbūt tik įspės, bet antrą kartą gresia bauda. Kiek teko kalbėti su pareigūnais, jokios išimtys nebus taikomos žmonėms, kurie nesilaiko saviizoliacijos. Tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus Velykų pirma, antra diena. Būkim pilietiški, atsakingi, išradingi.“

Virš 3000 pareigūnų

Kaip praneša Policijos departamentas, artėjant savaitgaliui policijos pareigūnai stiprina savo pajėgas ir stengis užtikrinti karantino reikalavimų užtikrinimą. Dirbs daugiau nei 3000 pareigūnų, įvažiuojant į miestus ir miestelius bus įrengta apie 300 policijos postų.

Policija ir kiti pareigūnai nevykdys visuotinės kontrolės keliuose, o tą darys pasirinktinai, bus pasitelkiamos ir stebėjimo kameros ar kitos techninės priemonės, leidžiančios fiksuoti ir įvažiuojančių automobilių numerius.

Koronaviruso situacija rajone

Anot Mažeikių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkės, administracijos direktorės Laimos Nagienės, karščiavimo klinikoje kol kas eilių nėra: „Šiandien priimti 3 pacientai. Iš viso į kliniką nukreipti nuo jos atsidarymo pradžios – 9. Šešių asmenų tyrimai neigiami. Pacientai išleisti namo, jie gali kontaktuoti su šeimos gydytoju ir tęsti gydymą.“

„Nebijokite, jei šeimos gydytojas lieps nuvykti į karščiavimo kliniką. Ten jums atliks reikiamus tyrimus“, – spaudos konferencijoje ragino L. Nagienė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode