Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių COVID-19 skyrius: priimami pacientai ir iš Akmenės bei Joniškio

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Ketvirtadienį duris atvėrė COVID-19 skyrius. Į Mažeikių ligoninės Psichiatrijos skyriaus patalpose pradėjusį veikti skyrių bus vežami ne tik Mažeikių, bet ir Akmenės, Joniškio rajonų karščiuojantys ir nekarščiuojantys pacientai. Skyriaus koordinatoriumi paskirtas Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.

 

Montuojama kamera

Pasak Mažeikių ligoninės direktoriaus, imtasi visų įmanomų apsaugos priemonių, todėl skyriaus darbuotojai į pastatą pateks per kitas duris, nei pacientai, prie pastarųjų įėjimo montuojama vaizdo kamera: „Paspaus mygtuką, personalas pamatęs, kas atvyko, magnetiniu praleidėju įleis pacientą ir, jei reikia, kitą lydintį asmenį.“ Pacientai, negalintys lipti laiptais, su visomis apsaugos priemonėmis bus vežami iki lifto, o visi kiti, ne kritinės būklės, į skyrių pateks laiptais.

Paruoštos patalpos

Pasa S. Kakčio, skyriuje paruoštos atskiros patalpos 8 pacientams: „Šiuo metu esame paruošę 8 vietas, bet skyriuje yra ir daugiau lovų. Manau, vietų užteks tiek, kiek reikia įtarimui panaikinti.“

Epidemiologinei situacijai blogėjant, jei Šiaulių ligoninėje bus pacientų perteklius, Mažeikių, Akmenės bei Joniškio gyventojai, susirgę koronavirusu, bus gydomi tam įrengtose COVID-19 skyriaus patalpose. Maksimalus vietų skaičius – 25.

Tyrimai vežami į Šiaulius

„2 kartus paroje į Šiaulius ligoninę vežame paimtus tyrimus. Atsakymus gausime vakare, apie 19-20 val. Jei pacientas nėra užkrėstas, netgi tą pačią dieną galėsime jį išleisti“ – spaudos konferencijoje kalbėjo skyriaus koordinatorius.

Jei paciento mėginio dėl infekcijos rezultatas teigiamas, jis vežamas gydyti į Šiaulių ligoninę.

Antradieniais – tyrimai

Šiaulių ligoninė antradieniais priims medikų virusologinius tyrimus. Kad Mažeikiuose nepasikartotų kitų savivaldybių situacija, anot S. Kakčio, antradieniais medikų virusologiniai tyrimai bus vežami į Šiaulius. Šį antradienį, po Velykų, bus tiriami 98 Mažeikių medikai, kurie pakliūva į didelės rizikos zoną, dirbdami su pacientais.

Dvi dalys

Naujasis COVID-19 skyrius atskirtas į dvi dalis. Vienoje jų priimami ir tikrinami pacientai, o kitoje – stacionari dalis, kurioje pacientai laukia tyrimų rezultatų: „Kol bus išsiaiškinta, ar žmogus serga virusu, jis bus karantinuojamas šiame skyriuje.“

Ligoninės vadovas pacientų prašo supratimo – kol teks gulėti skyriuje, maistas bus teikiamas paketuose: „Galbūt maistas bus ne toks šiltas, bet su tuo reikės susitaikyti. Visgi gulėti reikia ne ilgai.“

Karščiavimo klinika ir COVID-19 skyrius skiriasi tuo, jog pastarajame mėginiai dėl koronaviruso bus imami visiems. Gavus neigiamą atsakymą gydymo įstaiga spręs dėl diagnozės nustatymo, tyrimų ir gydymo plano, stacionarizavimo poreikio ir kur pacientas tęs gydymą – Mažeikių, Akmenės ar Joniškio ligoninėse (pagal gyvenamąją vietą).

Gyventi laukimu

„Šis metas niekam nėra lengvas, tačiau po nakties ateina diena. Gyvenkim laukimu, kad ateitis bus kitokia“, – sakė S. Kaktys.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode