Parama dėkojame




Socialinės įstaigos ir karantino metu išlieka ramsčiu

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Lietuvoje dėl koronaviruso paskelbus ekstremalią situaciją ir karantiną, dalis socialinių paslaugų bus teikiamos telefonu ar el. paštu, o jeigu per karantiną baigsis sprendimo dėl žmogaus neįgalumo, darbingumo lygių ar specialiųjų poreikių galiojimas, jis bus pratęstas automatiškai. Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė teigia, jog gyventojai supratingi, o visos rajono socialinės įstaigos laikosi nurodytų rekomendacijų.

 

Skyriaus veikla

Vedėja teigia, jog Socialinės paramos skyrius veikia įprastai: „Kadangi neturime galimybės dirbti nuotoliniu būdu, einame į darbą ir turime tokius pačius krūvius. Iš 29 darbuotojų nuotoliniu būdu tegali dirbti tik 2.“

Nakvynės namai

Mažeikių rajono nakvynės namuose yra 40 vietų, kurias gali užimti į bėdą patekę žmonės. Šiuo metu ten gyvena tik 28 asmenys.

Pasak J. Kekytės, įstaigos darbuotojai, kiek įmanoma, pasirengę užtikrinti visas saugos priemones. Pasiruošta ir tiems atvejams, jei karantino laikotarpiu žmogus liks be gyvenamosios vietos: „Tokiu laikotarpiu ruošti patalpas nelengva, tačiau Nakvynės namai parengę patalpas tokiems atvejams.“

Plinkšių globos namai

Pasak J. Kekytės, šiai įstaigai – Plinkšių senelių globos namams – ypač daug nurodymų. Vienas jų – kiekvieną dieną įstaigos darbuotojams ir gyventojams matuojama temperatūra. O nuo karantino pradžios, kaip ir visoje Lietuvoje, uždraustas lankymas, ribojami renginiai bei išėjimas iš kambarių.

Globos namai turi 40 vietų ir šiuo metu jos visos užpildytos.

Socialinių paslaugų tarnyba

Kaip tiesioginėje spaudos konferencijoje teigė J. Kekytė, Socialinių paslaugų tarnybos veikla nėra stacionari – paslaugas teikia gyventojų namuose, tad darbas vyksta įprastai. Tik darbas su šeimomis, posėdžiai vykdomi nuotoliniu būdu, bendraujama mobiliomis ryšio priemonėmis. „Visos kitos paslaugos teikiamos kaip ir anksčiau“, – teigė J. Kekytė.

Vienkartinis aprūpinimas

Karantino laikotarpiu Socialinių paslaugų tarnyba rūpinasi senjorais, negalinčiais iš namų išeiti, vyresnio amžiaus žmonėmis. Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos, kol kas buvo 6 tokie atvejai – žmonės dėl pagalbos kreipiasi patys arba apie juos praneša artimieji, kaimynai.

Bendruomeninis pagalbos vaikams centras

J. Kekytė teigė, jog įstaiga kaip įmanoma maksimaliai laikosi saugos nurodymų – šeimynos sukomplektuotos taip, kad iš išorės asmenys į jas nepatektų, o globojami vaikai neišeitų į lauką. Ne paslaptis, sakė J. Kekytė, kad yra bandymų šeimas lankyti.

Skyriaus vedėja džiaugiasi, kad globojami vaikai šiuo laikotarpiu nuovokūs – supranta, kad reikia saugotis, o darbuotojai taip pat išmoko gyventi kitaip.

Informacija lengvai prieinama

Kiekviena socialinė įstaiga turi savo interneto svetainę, kurioje galima rasti kontaktus. Visi jie taip pat yra ir Mažeikių rajono savivaldybės svetainėje. J. Kekytė ragina prireikus pagalbos kreiptis.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode