Sprogimas

Pristatyti Mažeikių policijos komisariato veiklos rezultatai

Vakar, vasario 20 dieną, Telšių vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių policijos komisariate buvo pristatyta 2019 metų veiklos ataskaita. Komisariato viršininkas Saulius Bumblys akcentavo, kad teigiamų poslinkių yra – registruotų pranešimų apie teisės pažeidimus per praėjusius trejus metus sumažėjo 12 procentų (2017 m. 10 066 pranešimai, 2018 m. 9 348, 2019 m. – 8 810). Vyksta aktyvi prevencija ir darbas su visuomene – 24 policijos rėmėjai per metus nemokamai dirbo 960 valandų, yra įsikūrę 43 „Saugios kaimynystės“ grupės, darbuojasi 13 jaunųjų policijos rėmėjų. Pasiekta daug užsibrėžtų tikslų.

Visgi dominuojančios nusikalstamos veikos lieka panašios – smurtas artimoje aplinkoje (42 proc.), vagystės (18 proc.), neblaivūs vairuotojai (15 proc.), viešosios tvarkos pažeidimai (13 proc.), narkotinės medžiagos (5 proc.).

Pasidžiaugta, kad ištirtų ikiteisminių tyrimų dėl viešosios tvarkos pažeidimų procentas auga. Pristatyti 2020 metų veiklos prioritetai – operatyvus policijos reagavimas į pranešimus apie teisės pažeidimus ir nusikalstamas veikas; visuomenės saugumo, viešosios tvarkos ir eismo saugumo užtikrinimas; nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų prevencija bei tyrimas per kuo trumpesnį laiką; nuolatinis policijos pareigūnų kvalifikacijos kėlimas. Svarbiausias institucijos tikslas – ginti, saugoti, padėti.

Į susirinkimą atvykęs Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas pabrėžė policijos ir visuomenės bendradarbiavimo svarbą, padėkojo Savivaldybei už pagalbą ir dėmesį policijos komisariatui: „Mažeikiai – modernus miestas, kuriame diegiamos naujausios technologijos visuomenės saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti“. R. Rudminas kartu su S. Bumbliu pasveikino aktyviausius – policijos rėmėjus, Buknaičių kaimo „Saugios kaimynystės“ grupę, kitus bendruomenės narius.

Savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė dėkojo visiems pareigūnams už jų sąžiningai ir su meile atliekamą darbą, įteikė Savivaldybės mero padėką už bendradarbiavimą ir pagalbą. Už produktyvų darbą dėkojo institucijų partnerių atstovai. 

MS

Ryšių su visuomene skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode