Sprogimas

Mažeikių ligoninei vadovauja S. Kaktys

Jau nuo vakar, gruodžio 3 d., VšĮ Mažeikių ligoninė pradėjo darbą naujasis direktorius Sigitas Kaktys.

Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir administracijos direktorė Laima Nagienė sveikino naująjį vadovą, linkėdami kolektyvo palaikymo, bendro darbo ir susiklausymo. Taip pat vietos savivaldos vadovai padėkojo ilgamečiam ligoninės direktoriui Albinui Lidžiui ir linkėjo sėkmės kitame gyvenimo etape.

Naujasis gydymo įstaigos vadovas sakė grįžtantis ten, iš kur išėjo. Žmonės ir aplinka pažįstami, o tai yra tam tikri dividendai sėkmingai pradžiai. Jis išskyrė tris tikslus: ligoninės personalas turi jausti, kad yra pati svarbiausia dalis, reprezentuojanti įstaigą; svarbu suvaldyti ir optimizuoti pacientų srautus; siekti aukštesnio ligoninės statuso. Tai gana sudėtingi procesai ir kiekvienas reikalauja bendrų pastangų. Pirmoji darbo diena prasidės nuo bendravimo su darbuotojais.

Spalio 29 d. vykusioje atrankoje, įvertinus kandidatų atitikimą keliamiems reikalavimams ir tinkamumą direktoriaus pareigoms užimti, priimtas sprendimas direktoriaus pareigas siūlyti eiti gydytojui ortopedui traumatologui S. Kakčiui.

S. Kaktys gimė 1956m. balandžio 15 d. Skuodo rajone. 1974 m. baigė Viekšnių vidurinę mokyklą, 1980 m. – Kauno medicinos instituto Gydomosios medicinos fakultetą. Dirbo Mažeikių rajono centrinės ligoninės gydytoju traumatologu, vyriausiojo gydytojo pavaduotoju poliklinikos reikalams. 1990 m. išrinktas rajono tarybos deputatu, tarybos pirmininko pavaduotoju. 1995–1997 m. ir 2011–2019 m. – Savivaldybės tarybos narys, 1995–1996 m. – Savivaldybės meras. 1996 m. išrinktas į Lietuvos Respublikos Seimą, buvo Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras. Vėliau dirbo UAB „Žemaitijos leidyba“ direktoriumi. 2004 m. grįžo dirbti gydytoju traumatologu-ortopedu į Mažeikių ligoninę. Nuo 2012 m. iki šiol vadovavo Regioninės Telšių ligoninės Traumatologijos skyriui.

Savivaldybės Ryšių su visuomene skyrius

19-127

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode