Sprogimas

Į Mažeikių r. savivaldybės tarybą sugrįžo V. Bugnevičius (papildyta)

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Šiandien, lapkričio 29 d., vyko Mažeikių r. savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo (su nauju nariu) 25 tarybos nariai. Svarstyti ir aptarti 48 klausimai ir informacijos.

 

Naujas narys

Atsistatydinus praėjusią kadenciją buvusiam Savivaldybės administracijos direktoriui, šią kadenciją buvusiam tarybos nariui ir buvusiam socialdemokratui Broniu Kryžiui, pagal sąrašą kitas į tarybą atėjo ilgametis politikas Viktoras Bugnevičius. Dalyvaujant Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovui Vincentui Vobolevičiui, V. Bugnevičius davė tarybos nario priesaiką. Jam įteiktas tarybos nario pažymėjimas.

Pailginta dienos grupė

Daugiau rajono bendrojo ugdymo mokyklų, įvertinusios poreikį, galės steigti pailgintos dienos grupes – 23 tarybos nariai pritarė šiam leidimui. Patvirtintas minimalus grupę lankančiųjų skaičius – 10, maksimalus – 30. Nustatytas 20 Eur dydžio mėnesinis mokestis už pailgintos dienos grupėje teikiamas paslaugas, nepriklausomai nuo lankytų dienų skaičiaus. Tai yra pusdienis vaiko buvimo po pamokų pailgintoje grupėje kainuos apie 1 Eur. Surinktas mokestis bus naudojamas tokios grupės mokytojo atlyginimui mokėti.

Po posėdžio

Tarybos narys Virginijus Sungaila, „Mažeikių pavasario“ atstovas, kaip jau tapo įprasta, prašė leisti posėdyje pasisakyti. Po vicemerės Linos Rimkienės paprašytos 5 minučių pertraukos, taryba nusprendė kolegai leisti pasisakyti, kaip ir praėjusiame tarybos posėdyje, po posėdžio.

Pokyčiai tarybos komitetuose

Kaimo reikalų komitete B. Kryžių keis V. Bugnevičius, o Kontrolės komiete, atsistatydinus Virginijai Eidimtienei, jos vietą užims Zita Šaulienė, o vietoj B Kryžiaus – socialdemokratas Laurynas Jonauskas.

Kita vadovė

Iš Mažeikių rajono Šerkšnėnų mokyklos-daugiafunkcinio centro laikinai einančio direktoriaus pareigų pačios prašymu atleista Toma Butnoriūtė. Minėtas pareigas tarybos spendimu laikinai eis Lina Šimkienė. Šiuo klausimu  nuo balsavimo nusišalino tarybos narė socialdemokratė, su L. Šimkiene susijusi giminystės ryšiais, Rūta Matulaitienė.

Pristatymai

Posėdyje tarybos nariams Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis pateikė informaciją apie triukšmo lygio stebėsenos Tyliosiose zonose rezultatus. Tarybos narys Jonas Žičkus domėjosi apie triukšmą slopinančios apsauginės garso sienelės naujai atstatomame geležinkelio ruože į Rengę įrengimą. Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė apgailestavo, kad „Lietuvos geležinkeliai“ to daryti neketina.

Apie Mažeikių sporto mokyklos veiklą ir perspektyvas kalbėjo direktorius Algirdas Pocevičius. L. Nagienė atkreipė dėmesį į etatų skaičių, Pasak jos,  etatai bus peržiūrimi. kaip pavyzdį politikė įvardino archyvaro etatą, kai šį darbą galima pavesti administratoriui.

Mažeikių r. savivaldybės viešosios bibliotekos direkorė Alina Bernotienė  tarybos nariams pateikė informaciją apie bibliotekininkų veiklą. 

Išleistas kalendorius

Savivaldybės kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rūta Končiūtė-Mačiulienė ir dailininkė Asta Norkutė pristatė išleistą 2020 metų Mažeikių krašto kultūros paveldo kalendorių. Po leidinį gavo dovanų ir tarybos nariai.

 Įteikė pareiškimą

Tarybos narys V. Sungaila po posėdžio perskaitė jo, Onos Kelpšienės bei visų socialdemokratų pasirašytą pareiškimą, kuriame prašoma sudaryti komisiją ir pradėti tyrimą dėl to, ar meras jo pavaduotojos ir „valstiečių“ seniūnė nesulaužė tarybos nario priesaikos ir nepažeidė Konstitutcijos. 

Autorės nuotraukos

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode