Sprogimas

Šventė visai šeimai

Praėjusį šeštadienį Mažeikiuose vyko pirmą kartą organizuotas Palaiminimų šeštadienis tema „Apsiginkluokite visais Dievo ginklais“ (Ef 6, 11), sukvietęs didelį būrį įvairaus amžiaus ir įsitikinimų žmonių. Konferencijas Mažeikių r. savivaldybės kultūros centre vedė Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas ir kun. Gediminas Numgaudis OFM iš Kretingos. Jie kalbėjo apie nuolankumą, paprastumą, ribą tarp tiesos ir melo bei vidinę kovą ir ginklus – viltį, Dievo žodį, maldą.

Ne vieną dalyvį sujaudino mažeikiškio Lauryno liudijimas. Anot jo, pirmasis dievas buvęs krepšinis. Patyręs egzistencinę krizę, jis pradėjo melstis tam Dievui, kurio nepažinojo. Ir rado Jį.

Giedojo ir grojo katalikiško jaunimo šlovinimo grupė iš sostinės „Dėl Tavęs“, taip pat jungtinė Mažeikių dekanato šlovinimo komanda – jaunimas iš Mažeikių ir Viekšnių, Lina ir Arūnas Raudoniai.

Antroji renginio dalis – Švč. Sakramento adoracija, Rožinio kalbėjimas, Išpažintys ir Palaiminimų šeštadienį vainikavusi šv. Mišių auka, kurią koncelebravo Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, jo generalvikaras Vilius Viktoravičius bei Mažeikių dekanato dvasininkai, švęsta Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

Palaiminimų šeštadienyje dalyvavo Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė bei mero pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Lina Rimkienė.

„Ačiū, kad leidotės į šį nuotykį. Kaip šeimoje – pabuvome kitaip. Pokalbių, maldos, pasidalijimų nuotaikoje, kad atsigautų širdys“, – po šv. Mišių į sakė vyskupas K. Kėvalas.

Renginį organizavo Telšių vyskupijos kurija, Mažeikių dekanatas, Kretingos pranciškoniškojo jaunimo tarnyba.

Budas.lt

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode