Sprogimas

Teisininko konsultacija

Mūsų įmonės darbuotojas prašo išleisti jį mokymosi atostogų. Kokia tvarka tai turėtume padaryti ir ar privalome apmokėti už tokias atostogas, jeigu tuo metu jis visiškai nedirbs?

Mokymosi atostogų apmokėjimui svarbūs trys aspektai. Darbdavys privalo darbuotoją išleisti apmokamų mokymosi atostogų, jeigu darbuotojas pateikė pažymą apie studijas iš švietimo įstaigos, jeigu darbuotojas dirba šioje darbovietėje ilgiau kaip penkerius metus ir jeigu atostogos truks ne ilgiau kaip dešimt darbo dienų. Tai yra minimalūs reikalavimai, kuriems esant darbdavys privalo suteikti ir apmokėti mokymosi atostogas. Esant tokiai situacijai už nurodytą laikotarpį darbuotojui mokama pusė vidutinio darbo užmokesčio.

Jeigu darbuotojas įmonėje dirba trumpiau, mokymosi atostogas galite suteikti, bet apmokėti už jas neprivalote. Lygiai taip pat neprivalote mokėti už tas dienas, kurios viršija dešimties darbo dienų laikotarpį.

Dar svarbu paminėti tai, kad tokia tvarka taikoma įmonėms ar įstaigoms, kurių vidutinis darbuotojų skaičius yra didesnis kaip dešimt žmonių, tačiau galima darbuotojui susitarti su darbdaviu dėl mokymosi atostogų ar jų apmokėjimo kiek kitokia tvarka, ypač jeigu mokymosi atostogos skirtos kvalifikacijos, pagal kurią darbuotojas dirba šioje darbovietėje, kėlimui ir darbdavys yra tuo suinteresuotas.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendro pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., arba adresu: Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode