Sprogimas

Į Mažeikius atkeliauja atvirų visuomenei renginių ciklas „Palaiminimų šeštadieniai“

Spalio 26 dieną Mažeikiuose vyks Palaiminimų šeštadienis – renginys, skirtas ne vien tikintiesiems, bet ir visiems norintiems pažinti krikščionybę. Tai jau septintasisPalaiminimų šeštadienis iš atvirų visuomenei renginių ciklo, kuris nuo sausio mėnesio keliauja po visą Žemaitiją.

Palaiminimų šeštadienių iniciatyva, gimusi kaip bendras Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos projektas, šiemet keliauja per Telšių vyskupijos dekanatų centrus. Tokie Palaiminimų šeštadieniai jau vyko Gargžduose, Naujojoje Akmenėje, Šilalėje, Šilutėje, Tauragėje ir Palangoje, o iš Mažeikių ciklas šiemet dar keliaus į Skuodą, Plungę ir Klaipėdą. Pasak organizatorių, Palaiminimų šeštadienių misija yra priartinti Bažnyčią prie žmonių, padėti tikintiesiems betarpiškai susitikti su savo ganytoju, suteikti gyvos ir džiaugsmingos Bažnyčios patirtį, taip pat pasitarnauti vietinių bendruomenių augimui, į pasirengimą įtraukiant įvairias katalikiškas organizacijas ir bendruomenes regionuose. Palaiminimų šeštadienio programa yra tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale, kad ši žinia pasiektų gerokai platesnę auditoriją – net ir išeivijoje gyvenančius lietuvius.

Mažeikiuose vyksiančiame Palaiminimų šeštadienyje tema „Apsiginkluokite visais Dievo ginklais“konferencijas ves Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas ir pranciškonas Gediminas Numgaudis iš Kretingos. Gros Klaipėdos katalikiško jaunimo šlovinimo grupė „Dėl Tavęs“, o taip pat jungtinė Mažeikių dekanato šlovinimo komanda. Kad šeimos su mažamečiais vaikais galėtų pilnavertiškai dalyvauti programoje, tėvų patogumui renginio metu, nuo 13 val. iki 16 val., veiks vaikų tarnyba. Užsiėmimus vaikams ves įvairių meno sričių specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai. Renginio metu bus galima įsigyti krikščioniškos literatūros, muzikos įrašų, kitokios atributikos.

Palaiminimų šeštadienio pradžia – spalio 26 dieną, 13 val. Mažeikių kultūros centre (Naftininkų g. 11). Įėjimas nemokamas. Antroji renginio dalis vyks Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Naftininkų g. 13). Nuo 13 iki 16 val. Palaiminimų šeštadienio programa bus tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale. Kitas Palaiminimų šeštadienis vyks lapkričio 9 dieną Skuode.

Organizatorių informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode