Sprogimas

Vyriausybės valdymo Mažeikiuose neprireiks

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Rugpjūčio 30 d. vykusiame Mažeikių r. savivaldybės tarybos posėdyje patvirtinta administracijos struktūra, išrinkta vicemerė, suformuota nauja, socialdemokratų frakcijos, opozicija.

Antras kartas nemelavo

Tarybos posėdyje vienu pirmųjų klausimų tvirtinta Savivaldybės administracijos struktūra, ko praėjusiame tarybos posėdyje dėl socialdemokratų bei opozicijoje esančių konservatorių frakcijų boikoto paliekant salę, pritrūkus kvorumo, nepavyko padaryti. Iš 26 posėdyje dalyvavusių (iš viso 27) tarybos narių 18 tam pritarė, 8 susilaikė.

Iš opozicijos – prie daugumos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Mažeikių skyriaus pirmininkė, tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos lyderė Lina Rimkienė viešai pareiškė, jog jos vadovaujama frakcija nutraukia veiklą opozicijoje ir jungiasi prie valdančiosios daugumos. Už tai prieštaringai kolegų vertinamai politikei pažadėtas ilgai buvęs vakuojamas vicemero postas.

Pristatė programą

Prieš balsavimą kandidatė į vicemeres L. Rimkienė, pristatydama rinkiminę programą, sakė grįžtanti prie priešrinkiminių minčių. Pasak jos, būtina dirbti kartu, bendram žmonių labui, reaguoti į žmonių bėdas. Rinkimų agitacijos metu deklaruotą nuomonę dėl Sporto centro statybos šį kartą politikė pakeitė. Ji žadėjo nepamiršti ir daugiabučių kiemų remonto bei atliekų tvarkymo klausimų. Pasitelkė Rytų filosofiją apie bites, muses ir karvės „blynus“.

Sulaukė kritikos

Buvęs meras socialdemokratas Antanas Tenys atkreipė dėmesį į kandidatės reputaciją, kurios nepriekaištinga pavadinti dėl nuolatinių kolegų įžeidinėjimų, Etikos komisijos nustatytų pažeidimų ir jos nutarimų nevykdymo bei neseniai pralaimėto pirmos instancijos teismo Mažeikių teismo rūmuose, pasak jo, negalima.

Tarybos narys socialdemokratas Deivydas Vyniautas kandidatei priminė praėjusiame tarybos posėdyje jos pačios žodžius, dabar jau atsižadėtus, dėl neva trijų fotografų lakstymo paskui administracijos direktorę, nes norima iš naujo (buvo panaikintas) įkurti Savivaldybėje Ryšių su visuomene skyrių. Priminė ir dėl jos nuolatinės kritikos ankstesnių vicemerių dėl „bankuchinų“ nešiojimo atžvilgiu.

„Mažeikių pavasario“ narys Virginijus Sungaila siūlė nutraukti diskusijas ir nepalaikyti L. Rimkienės kandidatūros į vicemero postą.

Išrinkta vicemere

Slaptu balsavimu L. Rimkienė išrinkta vicemere 2019–2023 m. kadencijai. Jos kandidatūrą palaikė 17 tarybos narių, „prieš“ balsavo 8, 1 susilaikė. Antrajai vicemerei nustatytas algos koeficientas –15. L. Rimkienė yra Seimo narių padėjėja, o tai nesuderinamos pareigos. Jas L. Rimkienė tikino nutrauksianti. Mero pavaduotojo pareigas pradės eiti nuo rugsėjo 9 d.

Nauja opozicija

Tarybos posėdžio pabaigoje taip pat viešu pareiškimu Socialdemokratų frakcija pasiskelbė opozicine. Pareiškimą pasirašė Jonas Jurkus, Laurynas Jonauskas, Bronius Kryžius, Irena Macijauskienė, Rūta Matulaitienė ir Antanas Tenys.

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode