Parama dėkojame




Sprogimas

Viekšniuose – E. Šiušos kūrybos darbų paroda

Gražina VERŠINSKIENĖ

Liepos 11-ąją Viekšnių vaistinės muziejuje lankytojai turėjo progą dalyvauti Evaldo Šiušos kūrybos personalinės parodos, kurioje eksponuojama 40 darbų, atidaryme. Paveiksluose vyrauja peizažai, abstrakcijos. Ypač jo mėgstamas jūros motyvas.

„Gimiau Mažeikiuose, kūryba prasidėjo vaikystėje, mėgstu tapyti įvairiomis technikomis: aliejumi, guašu, akrilu, akvarele. Lankau tapybos, piešimo, taip pat ir keramikos, stiklo užsiėmimus. Mane įkvepia kelionės. Dažniausiai tapau ir piešiu iš savo prisiminimų, vaizduotės. Nemėgstu kopijuoti, tik retkarčiais pasinaudoju nuotrauka. Kai būna prastesnė nuotaika, tapau tamsesnėmis spalvomis. Domiuosi įvairiais meno žanrais: siurrealizmu, modernizmu, abstrakcionizmu, kubizmu, impresionizmu, ekspresionizmu. Mano kūriniai – tai dvasinių ir emocinių išgyvenimų patirtys. Esu dalyvavęs su savo darbais parodose Mažeikių mieste: Sodų vidurinėje mokykloje, Mažeikių kultūros centre, AB „ORLEN Lietuva“ bei du kartus Vilniaus ligoninėje“, – nedaugžodžiaudamas save ir savo darbus pristatė jaunasis talentas.

„Renginyje savo mintimis apie kūrybą ir tai, kas svarbiausia joje, dalinosi poetė tautodailininkė Sniegina Chriščinavičienė bei Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos dailės mokytoja Aleksandra Norbutienė. Jaunąjį dailininką sveikino ir gerų žodžių negailėjo Viekšnių kultūros centro darbuotojos. Linkime sėkmės Evaldui, tolesnio tobulėjimo, savitų išraiškos būdų ir lauksime naujų jo parodų“, – akimirkomis iš parodos atidarymo dalijosi Viekšnių muziejaus vadovė Danutė Končienė.

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode