Parama dėkojame




Sprogimas

Muziejuje pristatyta nauja paroda

Birželio 20 d. Mažeikių muziejuje pristatyta paroda „Tėvynės labui“, skirta Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečiui, kuri bus eksponuojama iki rugsėjo 9 d.

Pagerbė atminimą

Muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris pasveikino susirinkusiuosius, padėkojo parodos rengėjams bei pakvietė tylos minute pagerbti šaulius, kurių nebėra tarp mūsų. 

Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės vado pavaduotoja Dalia Ragauskienė dėkojo už Šaulių sąjungai skirtos parodos organizavimą, džiaugėsi, jog prisimenami Tėvynės gynėjai ir kovotojai už jos laisvę, minėjo, jog šiuo metu rinktinėje yra per 700 narių, iš jų per 500 – jaunųjų šaulių. Taip pat kvietė dalyvauti Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečiui skirtame renginyje, vyksiančiame Telšiuose.

Gabijos gimnazijos šaulių būrio vadė Rima Skrodenytė atskleidė keletą Mažeikių XIII rinktinės istorijos faktų, prisiminė savo artimuosius – aktyvius šaulius.

Sudaryta iš dviejų dalių

Pasak parodos rengėjo muziejininko Mindaugo Buknio, šie metai yra ne tik Šaulių sąjungos 100-mečio, bet ir Nepriklausomybės kovų metai, jie tarpusavyje labai susiję. Mažeikių savanoriai visi įstojo į Šaulių sąjungą, todėl parodos ekspozicija sudaryta iš dviejų  dalių, viena skirta nepriklausomybės kovoms, kita – šauliams. M. Buknio teigimu, parodoje eksponuojamos ne tik nuotraukos, bet ir dokumentai, kuriuos verta atidžiau pastudijuoti. Eksponatai surinkti iš Mažeikių muziejaus fondų, Šaulių sąjungos bei parodai eksponatus paskolinusių Augusto Mylės ir Ildifonso Bičkaus artimųjų.

Susirinkusiesiems pademonstruotas filmas apie šaulius, išdalinti atvirlaiškiai, primenantys istorinę Šaulių sąjungos įkūrimo datą.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode