Parama dėkojame




Sprogimas

Uždaryta pervaža sukels aibę keblumų

 

Birutė Šneideraitienė

Nuo birželio 3 d. iki 12 d. dėl remonto darbų atstatant ruožą Mažeikiai–Rengė bus uždaryta geležinkelio pervaža Laisvės gatvėje. Autotransporto eismas bus nukreiptas per geležinkelio pervažą Algirdo gatvėje.

Netinkamas laikas

Dėl uždaromos geležinkelio pervažos atsirandantys keblumai kyla ne tik dėl susidarysiančių kamščių mažeikiškiams vykstant į darbus ar vežant vaikus į mokyklas, bet tuo metu, 7–8 dienomis, Mažeikių mieste vyks Tarptautinė kalvystės meno ir amatų šventė, subursianti gausą dalyvių ne tik iš Mažeikių, bet ir kitų šalies kampelių bei užsienio. Netinkamai suderintas pervažos atstatymo darbų laikas – ankstesnių Savivaldybės vadovų aplaidumo pasekmė. Pakeisti suplanuotų darbų datos į vėlesnę – po šventės ir mokslo metų pabaigos – AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir remonto darbus vykdysiančios UAB „Vitras-S“ atstovai tikina esant neįmanoma. Pasak jų, darbų laiką dar gali pakoreguoti (pailginti) ir oro sąlygos.

Ieško išeičių

Savivaldybėje intensyviai sprendžiamas klausimas, kad pervaža būtų uždaryta kuo trumpiau. Antradienį į Savivaldybę pakviesti rangovai pažadėjo bent jau minimaliai ieškoti galimybių darbus vykdyti sparčiau. Visas pastangas deda administracijos direktorė Laima Nagienė, vicemerė Sigutė Bernotienė, mero patarėjas Virgilijus Radvilas. Atkakliai prašoma darbus vykdyti bent jau dviem (jei ne trimis) pamainomis.

Pasak „Vitras-S“ atstovo Olego Ševčuko, numatyta dirbti viena pamaina, tačiau, Savivaldybės vadovų prašomi, bandys koreguoti darbų grafiką, nors tai sudėtinga dėl technologinių procesų. Bus ardoma buvusi pervaža, keičiamas jos pasukimo laipsnis.

Trukdis pėstiesiems

O. Ševčuk teigimu, prieš pervažą jau pastatyti įspėjamieji ženklai su apylankos schemomis, o netrukus tokie ženklai bus prie visų įvažiavimų į miestą ir kitose miesto vietose.

Rangovų atstovas patikino, kad pėstieji galės pereiti remontuojamą ruožą laikinu mediniu perėjimu, tačiau, kai vyks intensyvūs darbai, perėjimas bus trumpam nuimamas.


Koreguos pamokų laiką

Svarstoma galimybė tuo metu mokyklose koreguoti (nukelti) pamokų pradžią, nes vežant moksleivius apylanka prireiks daugiau laiko. Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus tikino, kad mokyklos reguliuosis pačios, ar nukelti pirmąją pamoką po paskutinės, ar keliolika minučių ją vėlinti ilgosios pertraukos sąskaita.

Keičiami grafikai

„Mažeikių autobusų parko“ direktorius Arvydas Šemeta informavo, kad dėl uždarytos pervažos keičiami ir autobusų judėjimo mieste maršrutai: „Paruošti pranešimai, kuriuose pateikti nauji autobusų eismo grafikai. Jie bus dalinami autobusų keleiviams.“ L. Nagienė prašė laikinus grafikus iškabinti ir autobusų stotelėse.

Talkins policija

Pervažos rekonstrukcijos eigoje, ypač piko valandomis, prašoma policijos pareigūnų reguliuoti eismą kai kuriose Mažeikių sankryžose, nes, pasak L. Nagienės, posūkis į kairę jau dabar sunkiai įmanomas, nekalbant apie eismo nukreipimo per vieną pervažą metu. Gamyklos–Ventos, Gamyklos–Algirdo bei Skuodo–Algirdo gatvių sankryžose policijos pareigūnai eismą reguliuos nuo 7 iki 8.30 ir nuo 16.30 iki 18 val.

V. Radvilas siūlė rasti būdą reglamentuoti ir traukinių judėjimą iš „ORLEN Lietuva“.

Autorės nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode