Sprogimas

Klausk teisininko

Laba diena. Siekiant įsidarbinti naujoje darbovietėje, darbo pokalbio metu sulaukiau asmeninių klausimų, ar turiu draugą ir ar artimiausiu metu ketinu susilaukti vaikų. Negana to, per toje įstaigoje dirbančius pažįstamus sužinojau, kad įstaigos vadovas telefonu susisiekė su mano buvusia darboviete ir klausinėjo apie mano darbą toje įmonėje. Viskas baigėsi tuo, kad manęs į šį darbą nepriėmė. Manau, kad nepriėmimas į darbą susijęs su asmeniniu gyvenimu. Kaip patartumėte elgtis tokioje situacijoje?

Visų pirma, norime atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad nuo 2018 m. liepos 25 d. visoje Europos Sąjungoje, taigi ir Lietuvoje, pradėtas taikyti Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas. Vadovaujantis jo nuostatomis, esminė aplinkybė Jūsų nurodytoje situacijoje – ar davėte sutikimą rinkti informaciją apie Jus ir Jūsų asmeninius duomenis, ar ne.

Jeigu Jūsų sutikimo neprašė arba Jūs atsisakėte jį duoti, tokiu atveju bet koks Jūsų asmeninės informacijos rinkimas be Jūsų žinios ir sutikimo yra neteisėtas. Pažymėtina, kad tiek informacija apie šeiminę padėtį ar planus, tiek informacija apie Jūsų darbinę veiklą apima asmeninės informacijos sąvoką, todėl bet kuriuo atveju Jūsų minimas informacijos rinkimas yra negalimas.

Pabrėžtina, kad Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas numato pažeistų teisių gynimo mechanizmą, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad Jūsų nurodyta situacija turi nemažai privačios ar komerciškai jautrios informacijos, dėl platesnio situacijos išaiškinimo ir sprendimo galimybių siūlome kreiptis į mūsų specialistus.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba į mūsų biurą Laisvės g. 14, Mažeikiai, antrame aukšte.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode