Parama dėkojame




Sprogimas

Atvirų durų savaitė – pažinčiai su mokykla

 

Visą praėjusią savaitę Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos bendruomenė kvietė apsilankyti mokykloje ir susipažinti su čia vykdoma veikla, taip pat pasižiūrėti koncertų, o penktadienį, gegužės 17 d., vyko baigiamasis Atvirų durų savaitės „Skrydis į muzikos spalvų pasaulį“ koncertas-šeimos šventė „Nuo rankų švelnumo prasideda mano kelias“, kuriame pasirodė ne tik mokiniai, bet ir jų tėveliai bei mokytojai.

Kvietė į koncertus

Atvirų durų savaitė prasidėjo Ankstyvojo ugdymo klasės ir dainavimo specialybės vaikų susibūrimu „Žalioj žolytėj...“, kur mažieji smagiai leido laiką kartu su savo mokytojomis ir tėveliais, dainavo ir žaidė.

Antradienis – Klavišinių instrumentų diena „Juodai baltas takelis“. Čia skambėjo fortepijono ir akordeono bei kitų klavišinių instrumentų muzika.

Trečiadienį mokyklos erdves užpildė smuikų, kanklių ir gitarų garsai – vyko styginių instrumentų koncertas „Raudoni vakarai“.

Ketvirtadienį apžiūrėti mokyklos, susipažinti su muzikos instrumentais ir pasiklausyti smagaus koncerto atskubėjo keturių miesto lopšelių-darželių ugdytiniai, galbūt būsimieji Muzikos mokyklos moksleiviai. Vakare dainuojantys mokyklos vaikai surengė koncertą „Pavasario balsai“.

Atvirų durų savaitės renginiai baigėsi koncertu-šeimos švente „Nuo rankų švelnumo prasideda mano kelias“, kuriame skambėjo ne tik mokytojų ir mokinių, bet ir jų tėvelių bei kitų šeimos narių ar draugų atliekami kūriniai. Pasak vienos iš renginių organizatorės, direktorės pavaduotojos Vitoldos Garalienės, tai buvo kiek kitoks koncertas, kuriam kūrinius rinkosi patys atlikėjai ir grojo ar dainavo tai, kas jiems patiems labiausiai patiko.

Pasak mokyklos direktorės Vaidos Mikalauskienės, Atvirų durų savaitė buvo labai šauni, apskritai, pradėjus mokykloje dirbti renginių organizatorei Ramunei Šakinskienei, mokykla atgijo, atsirado visokių renginių, tai ir Užgavėnės, ir Valentino diena, ir kt., užgimė mintis surengti Atvirų durų savaitę, nes teko išgirsti ir žodžių, kad visus metus mokosi, o neturi kur pasirodyti: „Tai netiesa, bet dabar suteikėme galimybę visą savaitę koncertuoti rajono gyventojams, juolab kad jau mokslo metų pabaiga, jau turime programos, kūrinių, kuriuos galime pritaikyti vienam ar kitam koncertui. Apvainikavo šią savaitę baigiamasis koncertas, kuris sujungė visas spalvas, nuotaikas. Norėjome parodyti visam miestui, kad mes tokie esame, gera, nuoširdi mokykla, ir kviečiame vaikus pas mus mokytis. Dalyvavome ir Gatvės muzikos dienoje.“ Pasak direktorės, šią savaitę prasidėjo priėmimas į mokyklą, kuris vyks ir rugsėjo mėnesį.

Moko muzikos ir gyvenimo

V. Garalienė, kalbėdama apie Atvirų durų savaitę, sakė, jog labai norėjo, parodyti, kad mokykla yra tas židinys, nuo kurio prasideda visas rajono muzikinis gyvenimas: „Tai mokykla, duodanti muzikinį išsilavinimą vaikams ir mokanti gyvenimo. Gavus profesionalų išsilavinimą, galima reklamuoti Mažeikius, tą pačią mokyklą, kitose mokyklose būti kultūros nešėju. Džiugu, kad ateina nauja tėvų karta, kuriems ypatingai rūpi vaikų lavinimas, ypač Mažojoje meno akademijoje.“

Pavaduotojos teigimu, tai buvo pirmasis toks renginys, sukvietęs visus į pasaką, o žaidimas spalvomis, kai kiekvienas koncertas turėjo savo spalvą, o baigiamasis sujungė visas vaivorykštės spalvas, sužavėjo ne tik mokinius, bet ir mokytojus, kiekvienas stengėsi turėti bent akcentą tos dienos spalvos. Pasak V. Garalienės, baigiamasis koncertas buvo neformatas, kadangi čia koncertavo duetai, ansambliai, sudaryti iš mokinių ir mokytojų, mokinių ir tėvelių, draugių ir pan.

„Manau, renginys vykęs ir pavykęs, jis turėtų tapti tradiciniu, – sakė V. Garalienė. – Juo norėjome parodyti, kad čia vyksta darbas bendruomenėje, svarbus kiekvienas mokinys, kiekvienas mokytojas, juo pasitikima, jis gali išskleisti kūrybai sparnus, gali padaryti kitaip, siūlyti savo idėjas. Akademinis mokymas būtinas, bet prie jo turi būti ir kūrybiškumas.“

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode