Parama dėkojame




Pavasarinis bėgimas Mažeikiuose

                     Gegužės 12 d. Mažeikiuose, Juodpelkio parke ir centriniame stadione, vyko tradicinis pavasarinis bėgimas, kurį organizavo Mažeikių rajono savivaldybė ir Sporto mokykla. Tuo pačiu paminėta ir Tarptautinė šeimos diena. Prie starto linijos stojo būrys įvairaus amžiaus bėgikų, Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos triračių bėgimo sportininkai, taip pat mamos su kūdikiais vežimėliuose ir mažieji bėgimo dalyviai su paspirtukais.

Varžėsi bėgikai

     Beveik 100 bėgimo dalyvių ne tik iš Mažeikių rajono, bet ir iš Žagarės bei Šiaulių sporto mokyklos varžėsi 10 amžiaus grupių. 200 m ilgio trasą įveikė 20 jauniausiųjų bėgikų – iki 10 m. Greičiausia čia buvo Deimilė Šimaitytė. Jai įkandin atbėgo Saulė Kragaitė ir Melita Mitkevičiūtė. Tarp berniukų nugalėjo Lukas Veikalas, 2-asis atbėgo Kajus Sebežnikovas, 3-iasis – Modestas Juodys. Jauniausias bėgimo dalyvis, 2 m. 4 mėn. Lukas Viliušis, finišavo ant mamos rankų.

     1000 m grupėje iki 13 m. greičiausiai išbėgo Aurėja Bulošaitė, nedaug nuo jos atsiliko Adrija Prokopenko ir Deimantė Šimaitytė. Tarp berniukų nugalėjo Mangirdas Pocius, 2-ąją ir 3-iąją vietas užėmė Andrius Borusas ir Laimutis Kavaliauskas.

     Bėgikai iki 15 m. turėjo nubėgti 2000 m. Šioje grupėje jėgas išbandė vienintelė mergina Rusnė Prokopenko. Trys bėgę vaikinai išsidalino tarpusavyje prizines vietas: 1-asis – Tautvydas Šakalys, 2-asis – Justas Stabrauskas, 3-iasis – Alvinas Mazilinas.

     Grupėje iki 17 m. greičiausiai 2000 m trasą įveikė Laura Lipavičiūtė, kitas prizines vietas užėmė Viltė Prokopenko ir Monika Sachančiukaitė. Tarp vaikinų nugalėjo Evaldas Lukošius, prizininkais tapo Eimantas Končius ir Domas Šimaitis.

     Gausiausia bėgikų grupė turėjo įveikti 4000 m trasą. Tarp sportininkų iki 19 m. greičiausiai bėgo Simona Sendrevičiūtė ir Kostas Akimovas, 2-ąją vietą užėmė Mantas Norkus, 3-iąją – Dovydas Jonaitis. Iki 30 m. nugalėjo Dovilė Juozapaitytė ir Aivaras Garalis, aplenkęs 2-ojoje vietoje likusį Mantą Saltoną. Iki 40 m. nenugalima buvo Milda Zubavičienė, aplenkusi prizininkes Ernestą Saračinskienę ir Sandrą Mitkevičienę. Tarp vyrų greičiausiai bėgo Valentas Uža, 2-ojoje vietoje liko Sigitas Pranaitis, 3-iojoje – Alvydas Batakis. Grupėje iki 50 m. 1-ąją vietą užėmė Žaneta Urbietienė, 2-ąją – NomedaKubilienė, 3-iąją – DiliaraZarifova. Tarp vyrų nugalėtoju tapo Viktoras Končius, prizines vietas pelnė Darius Jonaitis ir Albinas Statkus. Vyriausiųjų grupėje virš 50 m. nugalėtojų vardus pelnė Laimutė Stankienė ir Saulius Timinskas, 2-ąją vietą užėmė Vilius Jonaitis.

Bėgo su transporto priemonėmis

      Bėgime taip pat dalyvavo Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos triračių bėgimo sportininkai Indrė Gaubytė, Marius Urbonas ir Ernestas Steponavičius, sulaukę šventės dalyvių palaikymo ir plojimų.

     Taip pat prie starto linijos stojo ir trys mamos su kūdikiais vežimėliuose: Laura Jasmontė su dukrele Ema, Lina Samėnė su Ajumi ir Simona Majauskė su Nojumi.

     Paspirtukais greičiausiai riedėjo Rugilė Stonkutė ir Erikas Šilimas, paskui juos skubėjo Vakarė Ruzgaitė, Vidmantė Valantinaitė ir Emilija Saltonaitė.

    

Įteikė apdovanojimus

     Bėgimo nugalėtojai apdovanoti taurėmis, o prizininkai – medaliais, taip pat jiems įteiktos atminimo dovanėlės. Prizais džiaugėsi visi mažiausieji varžybų dalyviai. Bėgimo klubo „Penki kalnai“ prezidentė M. Zubavičienė apdovanojo po 6 greičiausiai bėgusius vyrus ir moteris, įveikusius 4000 m trasą, taip pat paskutinę atbėgusią sportininkę ir jauniausius bėgimo dalyvius.

Džiaugėsi pramogomis

     Kol vyko varžybos ir po jų, visi norintys galėjo pasidžiaugti batutu ar pažaisti smagius lauko žaidimus bei dalyvauti „pagalvių mūšyje, kuriame susirungė 12 komandų, tarp jų ir šventės organizatoriai.  

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode