Parama dėkojame




Nominuoti mažeikiškiai, arba Skrydžio bilietai į Varėną

 

Kovo 27-oji – Tarptautinė teatro diena. Tai progai paminėti praėjusį sekmadienį Varėnos rajono kultūros centre surengtoje XIV Lietuvos mėgėjų teatro šventėje „Tegyvuoja teatras“ buvo nominuoti 75 ryškiausi mėgėjų teatro kūrėjai iš 50 spektaklių, 2018 m. dalyvavusių XXIV Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų šventėje „Atspindžiai“. Tarp nominuotojų – ir mažeikiškiai: J. Vaičkaus Skrajojamojo teatro režisierius Martynas Januška už ryškiausią nacionalinės dramaturgijos interpretaciją (spektaklis „Rožės pražydėjimas tamsoj“ pagal Romualdą Granauską) ir ryškiausias vyro epizodinio vaidmens atlikėjas Hrismantas Gonta už Klieriko vaidmenį spektaklyje.

Visiems nominuotiems įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomai, laureatams – „Tegyvuoja teatras“ statulėlės.

Įvykio įspūdžiais dalijasi Skrajojamojo teatro aktorius Juozapas Kukštas: „Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro aktoriai ir režisierius Martynas Januška gavo „vardinius skrydžio į Varėną bilietus“. 2019 m. kovo 23 d. ten vyko XIV Lietuvos mėgėjų teatrų „Tegyvuoja teatras“ baigiamoji šventė. Čia iš visos mums brangios Lietuvos susirinko „dzideliai godocini teatralai“. Visų laukė nuotaikingas skrydis Varėna – „Tegyvuoja teatras“ su kompanijos Varėngrybierturbotretraboinksu –14. „Dėl to, kad kompanija brangi, tai nenuspygykit, su savim paimkit gerų nuotaikų, šmotelį lašinių, dešros ar sūrio galiuką ar macnų lašukų. Būkit visi pasrėdį, su gražiais andarokais, baneduokdzie, papūlsit kokion patagrafijon...“ Taip dzūkiškai buvo parašyta skrydžio bilietuose – kvietimuose. Nėra svetimų. Šneki žemaitiškai – dzūkai šypsosi ir linkčioja, aukštaičiai pataiso vieną kitą žodelį, suvalkiečiai žvilgčioja tai į mus, tai į savus, rusakalbiai supranta visus. Džiugu, kad bendrame būryje buvo aktoriai iš Punsko (Lenkija). Štai kur tikra ir didelė lietuviška šeima. Nereikia jokių vertėjų. Kiek nominacijų, kiek apdovanojimų! Kiek pagarbos ir meilės tiek vyriausiems amžiumi, tiek jauniausiems aktoriams ir režisieriams!

Lenkiu galvą ir nuoširdžiai dėkoju (ir visi važiavusieji!) režisieriui Martynui Jnauškai ir visam mūsų kolektyvui. Ypač Varėnos kultūros centro darbuotojams už tokią nepakartojamą, šiltą ir iki ašarų suorganizuotą šventę! Esame labai dėkingi Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėjai A. Rupkutei, Mažeikių rajono kultūros centro administracijai už tokią puikią galimybę pabūti tokioje šventėje. Ačiū Mažeikių autobusų parko šauniam vairuotojui A. Korkui.

Tiesa, mes į Varėną važiavome su žinia, kad būsime įvertinti nominacijomis.

Kita šventė vyks po metų Aukštaitijoje, Pasvalio rajono kultūros centre. Jiems ir buvo perduota šventės vėliava.“

„Būdo žemaičių“ informacja

Nuotrauka iš kolektyvo archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode