Sprogimas

Moteris ir futbolas. Žaidimas širdimi...

Tarptautinės moters dienos išvakarėse jau tradiciškai į mūsų miesto Futbolo akademijos salę sugužėjo apie 100 dailiosios lyties atstovių. Įvairių profesijų – moksleivės, studentės, mokytojos, sporto trenerės, darželio auklėtojos, grožio puoselėtojos, kūrėjos, įvairių įmonių darbuotojos – mažeikiškės susirinko aktyviai praleisti laisvalaikį, pažaisti futbolą.

Pavasaris... Pats laikas išsivaduoti iš žiemos sąstingio ir pradėti pasiruošimą pliažo sezonui. Energingą apšilimą pravedė ir startinį jaudulį nugalėti merginoms padėjo sporto klubo „Tonusas“ trenerė Fausta.

Dešimt komandų, suskirstytų po penkias į „Damų“ ir „Panelių“ lygas, stojo draugiškoms kovoms. „Damoms“ atstovavo jau trečius metus iš eilės lopšelio-darželio „Gintarėlis“ darbuotojos, taip pat ne pirmą kartą – futbolo klubo „Atmosfera“ vaikų mamos, triukšmingai palaikomos savo vaikų, „Penki kalnai“ – bėgančios merginos ir debiutavo „Ladie in Black“ – Sporto mokyklos auklėtinių mamos bei lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtojos su šaunia palaikymo komanda.

Panelėms atstovavo „Triumfo panos“ – jaunosios futbolininkės, „Politechnika“ – Mažeikių politechnikos mokyklos moksleivės, „Skraiduolis“ – jaunosios tinklininkės su trenere Lijana ir debiutavo „Mikutės“ – Merkelio Račkausko gimnazijos sportininkės bei krepšinio mėgėjos, sportiškos, aktyvios moterys „Virvytės slėnis“.

Kovos lygose vyko rato sistema. Aikštelėje skambėjo smagūs šūkiai, liejosi azartas, emocijos, energija... Netrūko gražių momentų ir kurioziškų situacijų, skriejo įvarčiai...  

Kovas užbaigė superfinalas, kuriame susitiko lygų nugalėtojos „Triumfo panos“ ir „Atmosfera“. Nugalėjo draugystė.

Pralaimėjusių nebuvo. Komandos dalyvės apdovanotos taurėmis, žaidėjos – medaliais, gėlėmis, labiau tą dieną fortūnos lydėtos žaidėjos – asmeninėmis, rėmėjų įsteigtomis dovanėlėmis.

Futbolas žaidžiamas kojomis, bet Jūs žaidėte visa širdimi. Ačiū Jums.

Ramūnas DAUBARIS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode