Sprogimas

Bus teikiama nauja unikali paslauga

                     Vasario 12 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje pristatytas Mažeikių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos „Gyvenimo spalvos“ įgyvendinamas projektas „Socialinės atskirties mažinimas teikiant socialinio taksi paslaugas Mažeikių mieste“. Renginio moderatorius – Vilniaus konsultacinio centro direktorius Romualdas Stankaitis.

                                      

Apie socialinį taksi

Socialinis taksi – tai pavėžėjimo ir palydėjimo paslauga žmonėms su negalia, kuriems nustatytas 55 proc. ir mažesnis darbingumo lygis, arba senyvo amžiaus asmenims, kurie iš dalies arba visiškai yra netekę gebėjimų pasirūpinti savimi ar dalyvauti visuomenės gyvenime.

Socialinio taksi paslauga orientuota į individualius žmogaus poreikius: su tokiu transportu galima nuvykti į įvairias organizacijas, ligoninę, parduotuvę ir kitur. Be to, tai ne tik neįgalių žmonių nuvežimas ar parvežimas. Tai ir pagalba išeinant iš namų ir įsėdant į automobilį: viskas, kas užtikrina neįgalaus žmogaus savarankiškumą ir nepriklausomybę nuo kitų žmonių.

  

Išriedės netrukus

                     

Sutrikusios psichikos žmonių bendrijos „Gyvenimo spalvos“ Lilios Baltutienės teigimu, tokie taksi jau važinėja didžiųjų Lietuvos miestų gatvėmis ir plinta visuose rajonuose. Socialinio taksi paslaugos veikia ištisą parą. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis pagal Mažeikių vietos veiklos grupės parengtą strategiją. „Socialinio taksi pavėžėjimo paslaugą reikės suderinti iš anksto. Ji bus teikiama jau vasario mėn.“, – kalbėjo L. Baltutienė.

Į šį informacinį renginį buvo pakviesti tiek neįgalieji, tiek jų artimieji – visi, kuriems aktuali ši problema. Ir renginio moderatorius, ir bendrijos pirmininkė ragino susirinkusiuosius siūlyti, klausti, pageidauti: „Išsakykite viską, kas jums aktualu, ko tikitės iš šios paslaugos ir ar iš viso ji reikalinga Mažeikių mieste.“ Taip pat buvo išdalintos anketos su įvairiais klausimais, į kuriuos atsakius „Taip“ arba „Ne“ dar buvo galima prirašyti ir savo nuomonę.

Laisvė judėti

Renginio moderatorius taip pat parodė įdomią vaizdo medžiagą apie savanoriavimo sampratą ir socialinio taksi paslaugą kituose miestuose. R. Stankaičio teigimu, socialinis taksi – tai sistema, kuri leidžia neįgaliesiems tapti savarankiškesniems ir pasijusti stipresniems.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode