Sprogimas

Turguje demaskuota kontrabandinių cigarečių prekeivė

 

Šeštadienį į Mažeikiuose esančią turgavietę apsipirkti atvykęs Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas ne tik įsigijo maisto produktų, bet ir demaskavo kontrabandinių cigarečių prekeivę bei turgavietės teritorijoje įrengtą „sandėlį“, kuriame aptikta per 500 pakelių neteisėtų rūkalų.

Prekybinio paviljono vidiniame kieme pastebėjęs įtartiną tarp vyro ir moters įvykusį piniginį sandėrį ir turgavietės teritorijoje esantį galimai ne tiesioginei susisiekimo funkcijai stovintį automobilį, policijos pareigūnas apie galimai vykstančią kontrabandinių cigarečių prekybą pranešė tuo metu Mažeikiuose patruliavusiam policijos ekipažui.

Telšių apskr. VPK Mažeikių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnams atvykus į turgavietę ir patikrinus galimai cigaretes pardavusios moters, gimusios 1959 m., automobilį, paaiškėjo, kad pareigūno įtarimai pasitvirtino. Sandėliu paversto automobilio viduje rasti 532 pakeliai įvairių rūšių („Minsk Capital“, NZ Gold“, „Fest“, „Premjer“, „Matrix“, Minsk Superslim“) cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis. Netoliese sulaikytas ir tris pakelius kontrabandinių cigarečių iš moters įsigijęs vyras, gimęs 1968 m.

Turgaus teritorijoje kontrabandinių cigarečių prekybą vykdžiusios moters atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal LR ANK 209 str. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką), paimti visi rasti kontrabandinių cigarečių pakeliai. Už disponavimą kontrabandinėmis cigaretėmis moteris bausta ir praeityje.

Telšių AVPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode