Parama dėkojame




Sprogimas

„Niuansui“ – 25-eri

 

Gruodžio 1-ąją Savivaldybės kultūros centre vyko Mažeikių choreografijos mokyklos modernaus šokio studijos „Niuansas“ kūrybinės veiklos 25-mečio šventinis koncertas „Įkvėpimas“. Programoje buvo galima pamatyti ne tik dabartinių, bet ir buvusių mokinių pasirodymus. Pagerbti ir „Niuanso“ veteranai, jiems įteikti padėkos raštai.

Istorija

Mažeikių choreografijos mokyklos modernaus šokio studija ,,Niuansas“ susikūrė 1993 m. Ansamblio meno vadovė ir choreografė – mokytoja ekspertė, Mažeikių krašto kultūros premijos laureatė Jelena Legenzovienė. Daugelį metų muzikinės dalies vadove ir koncertmeistere dirbo Danutė Adomaitienė. Ją, išėjusią į užtarnautą poilsį, pakeitė Raimonda Strikauskienė.

Ansamblio repertuare – modernaus, neoklasikinio, laisvos plastikos, šou, folkmoderno, džiazo bei kitų stilių šokiai. Ypač skatinama vaikų kūryba. 

Pasiekimai

,,Niuansas“ koncertavo Lenkijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Estijoje, Ukrainoje, Latvijoje, Švedijoje, Rusijoje. Bulgarijoje, tarptautiniame vaikų ir jaunimo kūrybos festivalyje-konkurse „Volna Idej 2014“, ,,Niuansas“ iškovojo GRAND PRIX ir pelnė aukščiausią festivalio prizą – ,,Auksinę burę“. Laimėjo I vietą vaikų amžiaus grupėje, I vietą paauglių amžiaus grupėje. Vadovė nominuota už savitos modernaus šokio choreografijos puoselėjimą ir tarptautinę sklaidą.

Kolektyvas yra daugelio tarptautinių konkursų bei festivalių nugalėtojas.

„Būdo žemaičių“ informacija

Ernestos Šneideraitytė nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode