Sprogimas

Konferencija socialinio darbo srities specialistams

Plinkšių globos namai siekdami aptarti naujus darbo metodus, pasidalinti naujomis inovacijomis kartu su Šiaulių valstybine kolegija ir Lietuvos asociacija „Rūpestinga globa“ organizavo respublikinę konferenciją „Tvarios inovacijos socialiniame darbe partnerystės pagrindu“.    

Susirinko per 50 socialinio darbo srities specialistų ne tik iš Mažeikių, bet ir iš Klaipėdos, Vilniaus, Skuodo, Ylakių, Telšių, Ž. Kalvarijos, Prienų, Šiaulių ir kitų rajonų. Juos sveikino Mažeikių rajono vicemerė Irena Macijauskienė ir Mažeikių rajono tarybos narė, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Judyta Tekingunduz.

Konferencijos dalyviai išklausė pranešimus apie socialinių darbuotojų profesinių kompetencijų tobulinimo poreikį, kuriant inovacijų kultūrą, apie sveiko senėjimo strategiją, apie organizacijos kultūros formavimą kaip vieną iš veiksnių partnerystei, apie bendradarbiavimą sveikatos priežiūros ir socialinio darbo srityse ir kt. Daug dėmesio sulaukė pranešimas apie technologijas globos sistemoje, jų galimybes ir ribas. Plinkšių globos namai pasidalino informacija apie įstaigoje organizuojamus projektus ir jų reikšmę globos namų gyventojams. Svarbiausia paskata kurti inovacijas – siekis pagerinti paslaugų gavėjų gyvenimo kokybę ir skatinti jų dalyvavimą įsitraukiant į paslaugų teikimą.

Ernesta JANKAUSKAITĖ

  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode