Sprogimas

Vyko integruota pamoka

 

Lapkričio 7 dieną Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros pamoka Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos 5 klasės mokiniams. Pamoką vedė mokytoja Rasa Čičirkaite.

Į biblioteką susirinkę moksleiviai buvo supažindinti su knygų fondu. Mokytoja R. Čičirkaitė skyrė moksleiviams užduotį ­– pagal  autorių pavardes surasti tam tikras knygas. Tam būtina prisiminti lietuviškąją abėcėlę, nes visos knygos bibliotekoje sudėtos abėcėlės tvarka. Bibliotekininkės papasakojo apie enciklopedijų, žinynų sudarymo principus. Juose tam tikri žodžiai, žymių žmonių pavardės taip pat išdėstytos abėcėlės tvarka. Bibliotekininkė Janina Kelerienė pamokė, kaip lengviau rasti knygą, jei nežinai autoriaus, kaip jį sužinoti naudojantis internetu.

Integruotos pamokos pabaigoje mokiniai pasižadėjo mokytojai perskaityti per mėnesį po knygą, nes knygų skaitymas padeda gerinti ne tik mąstymą, bet ir rašto kokybę. „Dabar sąsiuviniuose raudonuojančių pastabų iškart ims mažėti, jei skaitysime knygas sąžiningai“, – pastebėjo mokytoja.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode