Parama dėkojame




Sprogimas

Turintieji negalią bandė jėgas šokių maratone

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

 Spalio 18 d. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Pramogų salėje vyko unikalus šalyje 10-asis neįgaliųjų šokių maratonas „Mes kartu – mes tvirti“. Jame dalyvavo ne tik mažeikiškiai, bet ir svečiai iš kitų šalies rajonų ir net iš Rusijos, Kaliningrado. Šokių aikštelėje sukosi užsiregistravusios poros bei palaikyti atvykę draugai ir artimieji. Iš viso dalyvavo 40 šokėjų porų, renginys truko 5 valandas. Maratono dalyviai varžėsi trijose kategorijose: abu šokėjai vežimėlyje, vienas stovintis, kitas vežimėlyje ir abu stovintys.

Sveikino ir dėkojo

Dalyvius ir renginio organizatorius, Viešosios įstaigos Mažeikių rajono neįgaliųjų centro direktorę Audronę Šimkuvienę bei visą šio centro bendruomenę, sveikino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė ir būrys svečių, tarp kurių buvo ir Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Asta Kandratavičienė, apdovanojusi padėkomis su turinčiais negalią žmonėmis dirbusius specialistus.

Iniciatyva – prieš dešimtmetį

Pirmą kartą surengtas neįgaliųjų žmonių šokių maratonas tuometinio Mažeikių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininko Antano Krivicko iniciatyva. Pasak jo, džiugu, kad renginys gyvuoja jau tiek metų ir sulaukė didelio dėmesio, jame yra dalyvaujančių jau nuo pirmųjų metų.

Dalyvavo svečiai

Prieš maratono pradžią parodomąją šokių programą atliko Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Klaipėdos miesto filialo šokių judesių grupė, Mažeikių moksleivių namų šokių studija „Saulė“ bei profesionali šokėja iš Kaliningrado, neįgaliųjų vežimėlyje sėdinti Marina Kulikova.

Vertino komisija

Renginyje dalyvauti galėjo visi norintieji, kurie užsiregistravo. Visi maratone dalyvavę šokėjai apdovanoti padėkos raštais, o nugalėtojus kiekvienoje iš kategorijų išrinko vertinimo komisija, kuriai pirmininkavo I. Macijauskienė.

Pirmojoje kategorijoje laimėjo tauragiškės Algės Norvaišaitės ir mažeikiškio Svajūno Turausko pora.

Antrosios kategorijos laimėtojais tapo mažeikiškiai Danutė Bobyleva ir Algirdas Steponkus. Abiejų stovinčių šokėjų kategorijoje nugalėjo mažeikiškiai Reda Juodeikienė ir Vaidas Mazaveckas. Pastarasis šoka nuo pirmųjų metų ir yra su kitomis šokių partnerėmis tapęs pirmosios vietos laimėtoju.

Renginys finansuotas Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo spacialiosios programos projekto lėšomis.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode