Sprogimas

Po gatvės rekonstrukcijos gali prireikti valtelės

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Mažeikiuose, Stoties gatvės atkarpoje vykdomas kapitalinis remontas. Kelių gatvės namų gyventojai baiminasi, kad palijus paviršinis vanduo tekės į kiemus, kadangi pagal gyvenamuosius namus iškeliami šaligatviai. Kyla grėsmė ir Stoties g. 22 namo (istorinio paveldo) pamatams.

Galima išspręsti

Pagal projektą, vykdant gatvės atkarpos rekonstrukciją aukštai iškeliami šaligatviai, dėl ko, gyventojai baiminasi, kad palijus, vanduo bėgs į kiemus.

Darbus atliekančios bendrovės atstovų teigimu, problemą būtų galima išspręsti, jei papildomai finansuotų Savivaldybė. Pasak jų, kartais tenka net perkloti šaligatvius, o šiuo atveju nebūtų sudėtinga, nes pagal gatvę pravesti nauji vandens nuotekų vamzdžiai, į kuriuos būtų galima pajungti iš šio kiemo vandens surinkimo šulinėlį ar latakus. Po kelių dienų to padaryti jau nebus galima.

Pirmadienį į darbų vietą buvo pakviestas Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Alfonsas Asauskas. Matęs situaciją A. Asauskas „Būdui žemaičių“ teigė, jog per vėlu kalbėti apie pajungimą į nuotekų tinklus. Pasak jo, po rekonstrukcijos niekas nepasikeitė, tik pėsčiųjų takas įrengtas šiek tiek aukščiau, nei buvo, tačiau ir ankstesnis nuolydis į kiemus buvo didelis, bet niekas nesiskundė. Anot Savivaldybės atstovo, važiuojamosios dalies nuolydžiai suformuoti taip, kad vanduo subėgtų į šulinėlius, be to apsaugo ir aukšti bortai, dėl kurių nuo gatvės vanduo į kiemus patekti neturėtų.

Atskirais darbais

  1. Asauskas „Būdui žemaičių“ teigė, jog kolkas nėra galimybės patenkinti Soties g. 22 namo gyventojų poreikių: „Pagal galimybes, iki šiol, buvo atsižvelgiama į visas Savivaldybės administracijai pateiktas gyventojų pastabas, prašymus, skundus, atliekant Stoties gatvės dalies (nuo gatvės pradžios iki Stoties g. 20) kapitalinį remontą. Darbai yra atliekami vadovaujantis techniniu projektu, kuris parengtas pagal LR teisės aktuose keliamus reikalavimus ir įvertinant atliktos techninio projekto ekspertizės pastabas“.     

 Pasak A. Asausko,  Stoties g. 22 yra už projekte numatytų vykdomų darbų zonos ribų, todėl jokie darbai minėtu adresu šiame projekte negali būti vykdomi: „Atsiradusios problemos, keliančios grėsmę pastatams dėl besirenkančio paviršinio vandens, būtų sprendžiamos kitame projekte ar kitais atskirais darbais, bet dėl to gyventojai turėtų kreiptis tiesiogiai į Savivaldybės administraciją“. Tą jau padarė Stoties g. 16 namo gyventoja.

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode