Parama dėkojame




Sprogimas

Tikėkime gyvenimu

 

Pamažu apsiprantame, kad mūsų mieste ir jo apylinkėse jau šeimininkauja gruodis. O visai čia pat ir Kalėdos, iki jų liko tik keliolika dienų. Praėjusį penktadienį tradiciškai įžiebta ir pagrindinė Mažeikių kalėdinė eglė. Gaila, bet mūsų miestas jau senokai nepasižymi įdomesniais švenčių puošybos reveransais, netikėtumais ir subtilumais. Ar tai būtų Kalėdos, ar Dūdų šventė, „Rudens palydos“, ar dar kažkas tokio, visi renginiai atsiduoda valdišku partiniu požiūriu ir tokiu pačiu planavimu. Ta stebuklinga švenčių aura, kuria norėtų pasidžiaugti ir pasididžiuoti mažeikiškiai, tiesiog prasklendžia aukštai virš miesto, taip ir neužsukdama į jaukesnes kerteles, nes ji nepripažįsta nenuoširdumo bei netikrumo. O Lietuva šiais metais tikrai „driokstelėjo“. Daug žymiai mažesnių miestų, pasitelkę atitinkamus finansus ir išmonę, pagarbą šventei bei žmonėms, tiesiog nušluostė nosį Mažeikių politiniams vadukams. Jeigu senstelėjusi ir neišradinga bei neišmaninga valdžia metai po metų negerbia savo miesto ir jo gyventojų, tai ir turime tik tokias – kukliai kaimietiškas ir bedvases – Kalėdas.

Kuo arčiau šventė, tuo daugiau svajonių kiekvienas tikimės įgyvendinti, todėl ir ši prasidėjusi savaitė bus permaininga ir įdomi, kažkam daug žadanti ir teikianti vilčių. Kalbėdami bei nuolatos svajodami apie geresnį gyvenimą, kai kada taip ir nesiryžtame žengti svarbių lemtingų žingsnių, svajonių taip ir nepaversdami realybe. Paskirkime šią šaunią savaitę namų jaukumo kūrimui, šiltiems draugiškiems susitikimams, parašykime ir išsiųskime kalėdinį atviruką (ir ne vieną), tiesiog pabūdami prieššventinėje laukimo būsenoje. Gal kuriuose nors namuose dar nepapuoštos žaliaskarės eglutės, tai tam dar yra laiko. Kita vertus, kartais juk taip smagu pasėdėti prie „šnekančio“ židinio ar žvakių šviesoje, dalinantis širdžių šiluma, maloniais prisiminimais ir ateities viltimis.
Šiuo laikotarpiu tiesiog būtina atrasti laiko tėkmėje ramybės salelę savam poilsiui, numatyti ateities svajones.

Prieš šventes visada apstu visokiausių malonių smulkių rūpestėlių. Planuojame, su kuo sutiksime šventes, ką pasikviesime į svečius ir kur patrauksime patys. Prieššventiniu laikotarpiu nusimato ir žymiai daugiau išlaidų, nes juk taip norisi pradžiuginti mylimus žmones ar artimuosius netikėtomis dovanomis, nebūtinai labai brangiomis ir didelėmis.

Lietuva nuo nepriklausomybės atkūrimo prarado jau beveik milijoną gyventojų.Užsienio šalyse gyvenantys ir dirbantys mūsų tautiečiai taip pat švenčia. Pasaulis labai supanašėjo, o kultūriniai požymiai nėra nesuprantami ir sudėtingi. Kalėdiniai vakarėliai vis smarkiau įsisuka ir čia, Lietuvoje, ir kažkur Dubline, Londone ar Madride. Visame plačiame pasaulyje žmonės tiki žiemos pasaka ir jos burtais, o pačių švenčių laukimas visada gerokai spalvingesnis ir prabangesnis.

Šiuo įdomiu ir žavingu metu dažnai prisimename ir kažką gražaus iš savo praeities. Kai kas mano, kad svarbu mąstyti ne apie buvusią, o apie esamą draugystę ir meilę, apie esamus draugus. Bet praeitis iš žmogaus gyvenimo niekur nedingsta, ji tiesiog kai kada užsimiršta.

Neseniai pasirodė visiškai nešventiška informacija, kad Lietuva perka 88 šarvuočius „Boxer“, kurių bendra vertė yra 386 mln. eurų. Planuojama, kad jų dislokacijos vieta bus Alytuje ir Rukloje.

Palyginimui galima pasakyti, kad Seimo dauguma „herojiškai rūpinasi“ ir paprastais Lietuvos gyventojais. Valstybės tarnybos departamentas informavo, kad gruodžio 7 d. Seimas priėmė Valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinio dydžio, taikomo 2018 metais, įstatymą, kuriuo pareiginės algos (atlyginimo) bazinis dydis nustatomas 132,5 euro. 2017 metais pareiginės algos bazinis dydis yra 130,5 Eur.

Ar jaučiate, koks „neįkainojamas“ kalėdinis stebuklas ir magija – papildomi 2 eurai žmogui!

Priminsime, kad dėl 2008 metų ekonominės krizės sumažintas pareiginės algos bazinis dydis buvo 142 eurai. 

Kažkaip nelabai vykusiai buvo „pašposauta“ ir neseniai didinant (apie 10 eurų) pensijas senjorams.

Norisi pasidžiaugti, kad bent Kalėdos yra šventė, tolima nuo politikos paistalų ir kvailysčių.

Šaunių sprendimų ir įdomių idėjų!

Labiau tikėkime savimi ir gyvenimu!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode