Parama dėkojame




Sprogimas

Popietė, skirta mirusiųjų atminimui

Lapkričio pradžioje prisimename visus, kurie jau yra iškeliavę į amžinybę. Šis Vėlinių prisiminimų aidas skamba per visą lapkričio mėnesį, nepaisant to, kad Vėlinių vakare uždegta žvakė ant mirusiųjų kapo jau seniai užgesusi, o bažnyčiose būna nuskambėjęs Vėlinių oktavos maldos už mirusius paskutinis akordas.

Net ir tada, kai jau esame pamiršę Vėlinių žvarbų ir vėjuotą vakarą,  kai mūsų žvilgsnis krypsta adventinio vainiko uždegtos pirmosios žvakės link, jos ramiame mirgėjime prisimename tuos, kurių  nebėra tarp mūsų. Jų veidai ir prisiminimai vėl mūsų atmintyje išryškės, kai sėsim prie baltai padengto Kūčių vakarienės stalo ir susikabinę už rankų kalbėsim maldą už tuos, kurie jau yra iškeliavę į dangiško Tėvo namus.

Išlaikydami gražią tradiciją lapkričio 29 d. Sodų pagrindinės mokyklos bendruomenė ir Trečiojo amžiaus universiteto nariai susirinko į popietę „Atsiminimų sonetas“, skirtą  mirusiems mokytojams, mokiniams ir kitiems bendruomenės nariams atminti. Eilėraščius skaitė mokiniai Živilė Adamavičiūtė, Irma Bukauskaitė, Kamilė Liachovaitė, Evaldas Opulskis, Nomeda Gabalytė, Greta Urbonavičiūtė ir mokytojai, laikinai einanti pareigas direktorė Virginija Tupikaitė Jasutienė, direktoriaus pavaduotoja Jūratė Terasienė, tikybos mokytojas kunigas Klemensas Jaraminas, lietuvių kalbos mokytojos Laimutė Švažaitė ir Rimantė Olšauskaitė. Popietėje dalyvavo dainuojamosios poezijos atlikėjas Renatas Selenis, kuris atliko savo kūrybos ir kitų autorių  dainas.

Raiškus žodis ir šiltas dainų atlikimas nuskaidrino visų susirinkusiųjų širdis. Tyloje, susikaupime ir plevenančių žvakių šviesoje galėjome pamąstyti apie amžinybėn išėjusius artimuosius, kolegas ir mokinius, suprasti, kokia brangi mums kiekviena gyvenimo akimirka.

Jūratė TERASIENĖ

Direktoriaus pavaduotoja

Nuotrauka iš mokyklos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode