Parama dėkojame




Mažeikiškius vėl stebino šokių šėlsmas

Penktadienį Mažeikių kultūros centre tradiciškai praūžė jau VII vaikų ir jaunimo šokių festivalis/konkursas „Šėlsmas 2017“. Jame dalyvavo ne tik patys organizatoriai – modernaus šokio studija „Niuansas“ – bet ir svečiai iš Klaipėdos, Šiaulių, Gargždų, net iš Latvijos bei Estijos, taip pat – kiti Mažeikių miesto kolektyvai. Nors dalyviams kliudė nelaimės, tačiau visi apdovanoti prizinėmis vietomis.

Sulaukė paskatinimo

Pasak festivalio organizatorės, modernaus šokio studijos „Niaunsas“ vadovės Jelenos Legenzovienės, šiais metais festivalio organizavimui sulaukė nemažai paskatinimo ne tik iš šeimos narių, kolegų, bet ir iš pačių „niuansiečių“: „Tikrai nesitikėjome, kad pavyks, bet palaikymo ir didelės pagalbos sulaukėme iš Choreografijos mokyklos direktorės Jolantos Tendienės, mokytojų kolektyvo, Savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Angelės Rupkutės ir vicemerės Sigutės Bernotienės. Taip pat labai skatino „Niuanso“ „dičkiai“ (vyriausi kolektyvo šokėjai, – aut. past.)“. J. Legenzovienė, kalbėdama apie pastaruosius, paminėjo ir entuziastingiausiai nusiteikusį – Dainių Berą, kuris pats dalyvauti negalėjo dėl ruošimosi naujo šokių spektaklio premjerai. Prie viso idėjiško organizavimo prisidėjo, anot J. Legenzovienės, ir labai pozityvi kitų kolektyvų reakcija į kvietimą.

Nesustabdė traumos

„Šokis užburia visus: ir šokėjus, ir žiūrovus. Net traumos nesustabdo: išvakarėse mūsų 4 kl. šokėja Greta per kūno kultūros pamoką mokykloje stipriai susižeidė ranką, tad teko vežti į Priėmimo skyrių. Gydytojai šokti kategoriškai nerekomendavo, tačiau jos laukė duetinio šokio premjera. Mergaitė pasiryžo šokti ir atliko festivalyje keturis šokius. Taip pat konkurso metu ant laiptų patyrė skaudžią traumą „Saidos“ šokio namų solistė Ugnė, tačiau tik pašokusi savo solinį šokį leido iškviesti Greitąją pagalbą. 1-osios vietos apdovanojimo atsiimti ji grįžo sugipsuota koja (stiprus patempimas)“, – apie nesėkmes prieš koncertą ir jo metu „Būdui žemaičių“ pasakojo „Niuanso“ vadovė.

Laukia dar koncertų

J. Legenzovienė apie ateities planus bei keliones kalba pozityviai. Anot jos, Choreografijos mokyklos šokėjų laukia kelionės, nauji pasirodymai, o mažeikiškių – daug stebinančių koncertų: „2017 bei 2018 metais mūsų dar laukia Choreografijos mokyklos, tautinių šokių ansamblio „Kauškutis“ ir „Niuanso“ jubiliejiniai koncertai, Pasaulio lietuvių dainų ir šokių šventė bei daugybė kitų renginių.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode