Parama dėkojame




Savivaldybės įmonei – bankrotas?

 Nuo gruodžio atliekas iš mažeikiškių surinks jau nebe UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“, kaip buvo iki šiol, bet Vilniaus bendrovė „Ecoservise projektai“, turinti filialą Šiauliuose. Spalio 30 d. Mažeikių rajono savivaldybė su naujais paslaugos pirkėjais pasirašė sutartį.

Paliks darbuotojus

Bendrovės generalinė direktorė Daiva Skrupskelienė patikino „Būdą žemaičių“, kad gyventojams dėl to nepatogumų neturėtų būti, nes tariamasi su iki šiol atliekas surinkusiais vairuotojais ir bandoma išsaugoti tuos pačius Mažeikių komunalinio ūkio darbuotojus, kurie sugebės persikvalifikuoti darbui su modernia technika.

Pastaroji įmonė paskelbė informaciją, jog gyventojai ir juridiniai asmenys turi grąžinti buitinių atliekų surinkimo konteinerius. „Ecoservise projektai“ generalinė direktorė teigė, jog to nereikėtų daryti, nes juos įmonė nupirks iš Mažeikių komunalinio ūkio. Pasak pastarosios bendrovės vyr. inžinieriaus Kęstučio Cydziko, kol kas vyksta derybos: „Jei dėl vieno etapo sutarta, tai dėl kitų dar nepradėta derėtis. Gal aiškiau bus po savaitės.“

Dvinarė sistema

Nuo Naujųjų Mažeikių rajono savivaldybė keičia ir mokėjimo už atliekų surinkimą sistemą. Ji taps dvinare: apie 70 proc. sudarys pastovus mokestis, o likusi suma – pagal išstumtų konteinerių, kurie bus sužymėti mikroschemomis, skaičių. Naujosios paslaugos teikėjo vadovė tvirtina, jog mokesčiui įtakos bendrovė neturinti, tai Savivaldybės prerogatyva ir čia tik esantis sutapimas.

Lieka neaišku

Teigiama, kad konkurse dalyvavo kelios įmonės, pigiausią, apie 3 mln. eurų penkeriems metams, paslaugos kainą pasiūlė ir laimėjo UAB „Ecoservise projektai“, o Mažeikių komunalinis ūkis siūlė paslaugą atlikti už 5 mln., brangiausią.

Mažeikiškiams kyla daug neaiškumų ir dėl atliekų vežimo, taip pat ir dėl to, jog Savivaldybės  konkursą pralaimėjo Savivaldybės įmonė. Gyventojai Mažeikių komunaliniam ūkiui prognozuoja bankrotą ir baiminasi, ar nebus taip pat, kaip su „Lietuvos pašto“ reforma: mobilieji laiškininkai neužsakinėja net spaudos.

K. Cydziko teigimu, bendrovės veikla plati, tačiau nemažą jos dalį užėmė ir atliekų tvarkymas.

Birutė Šneideraitienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode