RETRO

Domėjosi piliakalniais

 

Asociacija „Bendraukime“ – tai 37 narius vienijanti nevyriausybinė organizacija. Atsižvelgdama, kad  2017-ieji metai Lietuvoje paskelbti  Piliakalnių metais, vykdė projektą „Stiprybę semkis iš praeities“, kurį finansavo Mažeikių rajono savivaldybė.

Projekto tikslas – supažindinti vaikus ir jaunimą, suaugusiuosius su piliakalnių kilme ir istorija, skatinti juos pačius pasidomėti žinomiausiais Mažeikių regiono ir visos Lietuvos piliakalniais.

Į projekto vykdymo veiklą buvo įtraukti BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos Vaikų dienos centro vaikai, kurie ieškojo informacijos apie Mažeikių rajono piliakalniais, juos piešė. Mažeikių muziejuje dalyvavo edukacinėje programoje, kur patys virto archeologais ir ieškojo radinių.

Asociacijos „Bendraukime“ nariai lankėsi ant Apuolės piliakalnio (Skuodo r.) vykstančiame senovės amatų, archajinės muzikos ir karybos festivalyje.

Projekto vykdymo veiklą baigė viešai skelbtas konkursas „Įsivaizduok piliakalnį savaip“, kurio laimėtojais tapo broliai Eimantas (6 m.) ir Orestas (11 m.).

Renata DIDŽIULIENĖ

Asociacijos „Bendraukime“ narė

Užsakymo nr. 17-644

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode