RETRO

Dėl nekilnojamojo turto mokesčio

 

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius kreipėsi į LR Vyriausybę prašydamas suteikti informaciją apie tai, kas reglamentuoja naują tvarką nustatant kriterijus, kuriais remiantis nekilnojamasis turtas įtraukiamas į apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą.

LR 2017 m. birželio 8 d. įstatymu Nr. XIII-430 pakeisti LR nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo 2 ir 6 straipsniai. 2 straipsnyje „Pagrindinės Įstatymo sąvokos“ paaiškinta, kas priskiriama apleistam ar neprižiūrimam nekilnojamajam turtui. Nustatyta, kad kriterijus, kuriais remiantis nekilnojamasis turtas įtraukiamas į apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą, nustato LR Vyriausybė ar jos įgaliota institucija. Šis Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimas įsigalios 2018 metais. 

Įstatymo įsigaliojimas jau čia pat ir vis dažniau kyla pagrįsti klausimai, kas atsakingas už aukščiau minėtų kriterijų nustatymą. Belieka tikėtis, kad Vyriausybė kaip galima greičiau atsakys į Seimo nario K. Bartkevičiaus paklausimą ir tuo pačiu suteiks aiškumo įsigaliosiančio įstatymo vykdymui.   

Seimo informacija

Olgos Posaškovos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode