RETRO

Kviečia dabinti

 

     Telšių kultūros centras ragina prisijungti prie tradicija tampančio karpinių projekto-akcijos „Baltos užuolaidėlės mano miestui“. Bendruomenė kviečiama vienytis bendrai iniciatyvai ir kartu mokytis karpyti karpinius, jais puošti Telšių senamiestyje (Respublikos gatvėje, Turgaus aikštėje) stovinčių pastatų, švietimo įstaigų bei savo namų langus ir vitrinas atgaivinant vis labiau pamirštamą karpymo meną.

     Norint tinkamai pasiruošti minėtam projektui-akcijai, lapkričio 9 d. 13 val. Telšių kultūros centro fojė (Katedros a. 1), maloniai kviečiame visus gausiai dalyvauti pirmajame karpinių karpymo seminare, kurį ves Lietuvos tautodailininkų sąjungos tautodailininkė, profesionali karpinių meistrė ir grafikė, sertifikuota tradicinių amatų meistrė Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė iš Utenos. Norinčius dalyvauti karpinių karpymo seminare kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

     „Tam, kad visiems parodytume, kokia išties vieninga Telšių miesto ir rajono bendruomenė, Telšių miesto gimtadieniui (gruodžio 6 d.) padovanokime ir papuoškime nors po vieną pastato langą ,,baltąja užuolaidėle“ taip Telšiams suteikdami savitumo ir išskirtinumo“, – jungtis prie akcijos visus kviečia Telšių kultūros centro folkloristė Rita Macijauskienė.

Akcentuojama, kad šiuo projektu norima parodyti perėjimą iš vienos epochos į kitą, taip pat priminti tai, ko jau nebėra mūsų kasdieninėje buityje, nes pastarųjų karpinių meno kūryba rodo išaugusį šios meno šakos profesionalumą. „Santykis su tautodaile po truputį nyksta ir tai natūralu, tačiau, kiek dar įmanoma, šiame projekte skatinome laikytis tradicinių ornamentų segmentų, kurie atskleidžia etninio dekoro pobūdį, subtilų tautos skonį“, – kalbėjo R. Macijauskienė.

     Karpiniai visais laikais laikyti pagarbos vertu papuošalu. Šių dienų karpymo tradicija, be abejo, pakitusi, įgavusi naujų formų – ji dabar gyvuoja kaip šiuolaikinio grafikos meno atšaka.

     Organizatoriai kviečia kartu kurti visus pakerėsiantį miesto grožį, papuošti pastatus ne vien pagrindinėje miesto gatvėje, dabinti vitrinas, stebinti kaimynus gražinant savo namų langus ir kiemus visame mieste bei rajone.

Telšių kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode