Sprogimas

Perėjų poreikį siūloma spręsti kartu

Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame kartu su seniūnais aptarti pėsčiųjų perėjų įrengimo pagal reikalavimus klausimai. Pasitarime dalyvavo mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkė Regina Kernagienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojas Česlovas Banevičius, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, šio skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Barysas ir kt.

Kalbėta apie dabartinę situaciją įrengiant pėsčiųjų perėjas visose seniūnijose pagal visus reikalavimus, kurie numatyti Automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus patvirtintose Pėsčiųjų perėjų įrengimo taisyklėse.

Valstybiniuose keliuose pėsčiųjų perėjas įrengia AB „Klaipėdos regiono keliai“, o rajoniniuose – Savivaldybė.

Savivaldybės Saugaus eismo komisija gauna nemažai prašymų iš gyventojų įrengti pėsčiųjų perėjas įvairiose rajono gyvenviečių vietose. Tokių prašymų ir netgi reikalavimų gauna ir seniūnai, Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyrius. Visi jie nėra aptarti su seniūnais, seniūnaičiais, tos seniūnijos bendruomenėmis. Prašymai pateikiami net nežinant seniūnams.

Nekokybiškai įrengta perėja taip pat gali tapti nelaimės priežastimi, todėl šiuo metu stengiamasi perėjų įrengti mažiau, tačiau kokybiškesnių – atitinkančių saugos reikalavimus. Tiek projektuojant naujus kelius, tiek rekonstruojant senus įrengiamos perėjos, kuriose turi būti kryptinis apšvietimas, šviečiantys ženklai, mirksintys įspėjamieji žibintai ir šviesą atspindintys dažai. Žinoma, kokybiškos perėjos kainuoja brangiau, todėl reikia labai gerai apgalvoti, kur tikslingiausia jas įrengti.

Gargžduose Klaipėdos gatvėje pernai įrengta viena, o šiemet bus įrengtos dar trys perėjos su kryptiniu apšvietimu: prie autobusų stoties, prie Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro ir Kultūros centro. Trijose perėjose prie ugdymo įstaigų – „Minijos“ progimnazijos, „Kranto“ pagrindinės mokyklos ir „Ąžuoliuko“ darželio įrengti blyksintys žibintai su saulės baterijomis ir kelio ženklai „Atsargiai vaikai“.

Pasitarime nuspręsta rekomenduoti, kad seniūnai imtųsi iniciatyvos ir visus seniūnijų pėsčiųjų perėjų įrengimo klausimus pirmiausia aptartų su visomis bendruomenėmis, o tik tada savo pasiūlymus teiktų Savivaldybės Saugaus eismo komisijai.

Klaipėdos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode