Sprogimas

Smiginis LT taurė 2016 – Lietuvos-Baltijos reitingo varžybos

Vydmantuose vasario 20–21 dienomis vyko Lietuvos-Baltijos reitingo varžybos, kurias organizavo klubas Smiginis LT kartu su Lietuvos Darts federacija. Vietoj planuotų 12 klubo atstovų į varžybas išvyko tik 8 sportininkai. Varžybose dalyvavo 74 vyrai ir 22 moterys iš Lietuvos, Latvijos ir viena lietuvaitė iš Norvegijos.

Kovos pogrupiuose nesėkmingai susiklostė mažeikiškiams Broniui Januškai ir Remigijui Barauskui, kurie, nepatekę tarp 32 geriausių, toliau turėjo galimybių pakovoti dėl paguodos prizo, tačiau ir ten jiems nepasisekė.

Atkrintamųjų varžybų pirmajame rate pralaimėjo Tomas Bužonas (latviui Aigarui Streliui), Julius Zubavičius (pralaimėjo Mindaugui Barauskui) ir Rimas Daubaris, kurie iškovojo 17-ąją vietą. Rimas dar turėjo progos pakovoti dėl Jaunimo taurės, tačiau pusfinalyje pralaimėjo būsimam nugalėtojui Ugniui Jankūnui 2:3 ir džiaugėsi iškovota 3-iąja vieta. Geriau sekėsi Arūnui Čipliui, kuris pateko į pagrindinių varžybų ketvertuką, tačiau pusfinalyje, pirmaudamas 3:1, paleido pergalę iš rankų, neišnaudojęs poros turėtų progų. 3:5 pralaimėta Mindaugui Barauskui iš Prienų, kuris Lietuvos reitinge sėkmingai laikosi 3-iojoje vietoje. A. Čiplys Lietuvos reitinge šiuo metu antras.

Moterų grupėje Irena Čiplienė ir Milda Zubavičienė laimėjo savo kovas pogrupiuose, tačiau atkrintamosiose ir joms nepasisekė – Irena iškovojo 9-ąją vietą, o Milda iškovojo 5-ąją vietą.

Artimiausios kitos varžybos kovo 11-ąją – Mažeikių rajono pirmenybės, o kovo 12–13 d. – Trakų pilies taurė 2016 – Pasaulio reitingo etapas Lietuvoje.

Arūnas ČIPLYS
Mažeikių DARTS sporto klubas

nuotraukoje - Arūnas Čiplys (dešinėje) su varžybų organizatoriumi.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode