Sprogimas

Tauragės Metų žmogumi tapo ir ugniagesys gelbėtojas

Vasario 16-ąją Tauragėje vyko Metų žmogaus apdovanojimai.  Nominacijoje „Atsidavimas profesijai“ apdovanotas Tauragės APGV ugniagesys gelbėtojas Rustamas Žumajevas. Ugniagesiu gelbėtoju jis jau dirba 22-ejus metus. Priimdamas garbingą apdovanojimą R. Žumajevas buvo kuklus, sakydamas, kad tai ne jo vieno, o visos ugniagesių gelbėtojų komandos darbo įvertinimas.

Pasak Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Mindaugo Mikutavičiaus, tai ugniagesys, nestokojantis profesionalumo ir atsakomybės. Jis yra ir aukštalipys, ir operacijų vadovas. Be to, R. Žumajevas yra vienas iš Lietuvos tarptautinės komandos bei civilinės saugos modulio „BaltFloodCombat“  narių. 2010 m. rugsėjį jis kartu su kitais „BaltFloodCombat“  komandos nariais likvidavo potvynį Moldovoje. Už tai buvo apdovanotas VRM pasižymėjimo ženklu. Su šia komanda, kaip jos vadovas, ugniagesys gelbėtojas kovo mėnesį vyks į pratybas Bulgarijoje.

„Veiklos su Tarptautinės pagalbos teikimo komanda ir moduliu „BaltFloodCombat“ netrūksta. Esu dalyvavęs daugelyje tarptautinių pratybų, misijoje Moldovoje. O kur dar tiesioginis darbas – gaisrų gesinimas, kurių ypač daug būna kaimuose, žmonių gelbėjimas autoavarijose ir kiti smulkūs gelbėjimo darbai,“ – pasakojo ugniagesys.

Beje,  R. Žumajevas už skęstančiojo gelbėjimą įlūžus ledui yra apdovanotas ir VPGT pasižymėjimo ženklu – „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“. „Tąkart vaikai buvo įlūžę į tvenkinį prie mokyklos. Juos ištraukė šalia buvęs žmogus, tačiau pats nebegalėjo išlipti. Teko jam padėti,“ – sakė gelbėtojas.

Metų žmogaus apdovanojimai Tauragėje rengiami antrus metus iš eilės. Juose apdovanojami žmonės, garsinantys Tauragės kraštą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode