Sprogimas

Kauno klinikų kardiologams – įvertinimas iš Europos

Kauno klinikos šiuo metu yra viena iš šešių gydymo įstaigų Europoje, sulaukusi svarbaus įvertinimo – Europos kardiologų draugijos širdies vaizdinių tyrimų asociacijos akreditacijos širdies magnetinio rezonanso srityje. Tarptautinis pripažinimas suteikia galimybę Kauno klinikoms tapti širdies magnetinio rezonanso tyrimo referenciniu centru, dalyvauti svarbiuose moksliniuose tyrimuose, būti tarptautiniu mokslo centru, kuriame įgūdžius gali įgyti užsienio šalių specialistai.

Kaip teigia Kauno klinikų direktorius visuomenės sveikatai, mokslui ir studijoms dr. Tomas Lapinskas, tai svarbus pripažinimas, įrodantis, kad Kauno klinikų turima įranga, specialistų kompetencija ir patirtis yra tokio pat lygmens, kaip ir kolegų Šveicarijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ar Nyderlandų karalystėje. 

„Širdies magnetinio rezonanso tyrimas – vienas iš širdies vaizdinių tyrimų, leidžiančių išsamiai ir tiksliai nustatyti širdies struktūros ir funkcijos pakitimus, kuriuos neretai sunku ar kartais net neįmanoma aptikti atliekant echokardiografinį tyrimą“, – teigia dr. T. Lapinskas.

Kelias iki Europos širdies vaizdinių tyrimų asociacijos akreditacijos, pripažįstančios centro profesionalumą, yra ilgas. Kaip pasakoja Kauno klinikų Kardiologijos klinikos vadovas prof. Remigijus Žaliūnas, parengti aukščiausios kompetencijos specialistą, atitinkantį asociacijos keliamus reikalavimus, užtrunka beveik du metus. 

„Jis privalo nemažiau kaip vienerius metus praleisti užsienio ekspertiniame centre, išklausyti tam tikrą paskaitų skaičių, išlaikyti Europos širdies vaizdinių tyrimų asociacijos du kartus per metus rengiamą egzaminą. Džiugu, kad Kauno klinikų specialistams tai pavyko“, – nuosekliu darbo įvertinimu džiaugiasi prof. R. Žaliūnas. 

Kauno klinikų informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode