Sprogimas

Norėdami atkreipti dėmesį į kultūrą menininkai Panevėžyje uždengė 10 skulptūrų

Norėdami atkreipti visuomenės dėmesį į kultūrą Panevėžio menininkai iš skirtingų miesto vietų „pradangino“, tai yra uždengė, dešimt skulptūrų.

Per naktį pasislėpė Juozo Balčikonio, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Don Kichoto, Juozo Miltinio, Šachmatininko ir kitos Panevėžio skulptūros.

Antradienį paaiškėjo, kad miestą „nusiaubė“ panevėžiečiai menininkai, teatralai, kultūros sektoriaus atstovai, taip norėdami atkreipti dėmesį į kultūrą ir jos svarbą kasdienybei, pranešė savivaldybė.

„Kultūra negali egzistuoti tik tam tikrą valandą tik tam skirtoje vietoje. Kultūra plačiąja prasme yra kasdien ir visur. Ši provokacija buvo skirta atkreipti dėmesį į tai, ką lyg ir matome kasdien, bet nebepastebime, nebevertiname. Norime padėti Panevėžiui dar labiau išlaisvėti bei pakviesti kiekvieną panevėžietį būti kultūros dalimi visada ir visur”, – sako vienas idėjos įgyvendintojų miesto architektas Vidminas Stankevičius.

Šia akcija jos organizatoriai taip pat tikisi atkreipti dėmesį į šeštadienį J. Miltinio dramos teatre vyksiantį Panevėžio forumą, skirtą aptarti, kokį miesto veidą kuria jo gyventojai ir kaip prie jo gali prisidėti rodydami asmeninę iniciatyvą.

Šiemetis forumas kvies kiekvieną pratęsti mintį #KultūraYra… ir rasti atsakymą, kas formuoja miesto kultūrą, kaip prie jos gali prisidėti kiekvienas miesto bei rajono gyventojas. Pranešėjai dalysis patirtimi, kaip vieno žmogaus idėjos ir atkaklus darbas gali suburti bendruomenę, kurti globalius traukos centrus nebūtinai sostinėse, formuoti miesto ar miestelio kultūrinį veidą.

Su forumo dalyviais diskutuos Lietuvos bei pasaulio kultūrininkai, menininkai, visuomenininkai, kiti aktyvūs kultūros ir kitų sričių ekspertai: Ray Bartkus, Krzysztofas Czyzewskis (Kšištofas Čiževskis) , Jurgis Didžiulis, Farida Zaletilo, Stefanija Jokšytė, Egidijus Aleksandravičius, Donatas Puslys, Paulius Gritėnas, Daiva Gasiūnienė, Jurga Knyvienė ir kt.

Vilnius, gegužės 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode