Sprogimas

Jonavoje komisariate atidarytas interaktyvus gyventojų priėmimo kambarys

 

Jonavos rajono policijos komisariate ketvirtadienį pristatytas visą parą veikiantis interaktyvus gyventojų priėmimo kambarys.

Šiuo metu tai pirmasis toks Lietuvoje veikiantis kambarys, jame gyventojai gali gauti visą reikiamą teisinę informaciją informaciją bet kuriuo paros metu, skelbia policija.

„Asmeniui, atvykus į komisariatą ir paspaudus iškvietimo mygtuką, automatiškai bus sujungiama su Kauno apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriuje dirbančiu policijos pareigūnu. Jis, atsiliepęs į skambutį, bendraus su skambinančiu asmeniu. Išsiaiškinęs, kokios paslaugos asmuo
pageidauja, įvertinęs situaciją, suteiks gyventojui reikiamą pagalbą ir informaciją realiu metu“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Jis inicijavo šio interaktyvaus policijos paslaugų teikimo kambario įgyvendinimo projektą.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris teigia norintis policijos pareigūnų teikiamas paslaugas priartinti kuo arčiau žmonių.

„Sieksime tobulinti ir epolicija.lt sistemą, kad gyventojai mobiliosios programėlės ar kompiuterio pagalba galėtų pateikti pareiškimą, sulaukti
reikiamos pagalbos ir gauti gyvas konsultacijas“, – sakė E. Šileris.

Nuotoliniu būdu valdomas gyventojų priėmimo kambarys leis gyventojams dar operatyviau dalintis informacija, pranešti apie pažeidimus ir pateikti įvairius prašymus, susijusius su policijos teikiamomis paslaugomis.

Atvykę gyventojai tiesiog galės ateiti į komisariatą, kur nuotoliniu būdu
pareigūnas įleis į interaktyvųjį kambarį ir su juo bendraus nuo pat pirmos minutės. Šiame kambaryje bus visa reikalinga elektroninė įranga, užtikrinanti kokybišką paslaugos teikimą: plačiaekraniai kompiuterio ekranai, spausdintuvas, skeneris, vaizdo kameros. Viename iš ekranų gyventojas matys su juo bendraujantį policijos pareigūną.

Šiuo metu tai vienintelis toks Lietuvoje veikiantis interaktyvių policijos paslaugų kambarys.

Neatmetama galimybė ateityje ir kituose policijos komisariatuose įrengti tokius visą parą veikiančius interaktyvius kambarius.

„Vaizdo konferencija su policijos pareigūnu, kuris sėdi kitame mieste? Gali būti ir taip, juk už lango XXI amžius. Apvogė, užpuolė, reikia kitokios pagalbos naktį? Bėgi į komisariatą, kuriame patenki į štai tokį interaktyvų kambariuką. Durys už nugaros užsidaro sandariai - tu saugus. Su tavimi pasisveikina policijos budėtojas. Dreba rankos, negali pildyti pareiškimo pats? Jį užpildys policijos pareigūnas, sėdintis kitame ekrano gale. Ką pildys, matysi vaizdą ekrane. Pareigūnai pakonsultuos ir jūsų pareiškimas išlįs iš spausdintuvo, kurį beliks įmesti į sandarią dėžutę“,– feisbuke paskelbė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Autorė: Ingrida Steniulienė

Vilnius, balandžio 26 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode