Sprogimas

Švėkšnoje užderėjo rekordinis Velykų medis

Švėkšniškių neįgaliųjų draugijos iniciatyva miestelis velykinių laikotarpiu vėl gali sulaukti daugybę smalsuolių. To priežastis – gausybė margučių, sukabintų ant vieno medžio. Pernai darbštieji švėkšniškiai sunešė 7751 kiaušinį, o šiemet jų užderėjo net 16 140.


Velykų medis, kaip ir pernai, išdygo šalia Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios.

Kaip sakė neįgaliųjų draugijos pirmininkė Ingrita Riterienė, ji tikrai nesitikėjo, kad tiek margučių šiemet plazdės ant medžio. Toks skaičius rodo, kad gyventojams idėja patiko, mano I. Riterienė. Prie margučių gamybos prisidėjo ne tik draugijos nariai, bet ir jų draugai, giminės, artimieji – kone visa švėkšniškių bendruomenė.

Ruoštis pradėta jau prieš metus, kai buvo nuimti kiaušiniai nuo pernykščio medžio. Tuomet reikėjo atskirti, kuriuos bus galima vėl panaudoti. Tačiau ir šiuos teko pakoreguoti Lietuvos vėliavos spalvomis, nes šiais metais pasirinkta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio tematika.

Pasak pirmininkės, draugijos nariams ir prisidėjusiesiems prie margučių gamybos teko ne vieną vakarą paaukoti kiaušinių ruošimui. O tai – ypatingo kruopštumo ir atsidavimo reikalaujantis darbas. Margučiai dekoruoti įvairia technika: megzti, dažyti, nerti, apvynioti popieriumi, raižyti ir kt.

Nors rekordo specialiai nebuvo siekta, bet tokio skaičiaus margučių ant vieno medžio Lietuvoje dar niekas nematė. Tad kviečiame nepraleisti progos ir pasigrožėti nauju stebuklu Švėkšnoje.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode