Sprogimas

Prezidentė su Trakų bendruomene ruošėsi Velykoms

Trečiadienis, kovo 28 d. (Trakai). Artėjant šv. Velykoms Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Trakų krašto tradicinių amatų centre. Šalies vadovė susitiko su bendruomene, apžiūrėjo centrą ir kartu su miestelio vaikais dalyvavo edukacinėse tradicinių amatų dirbtuvėse.

Pasak šalies vadovės, Trakų krašte gyvena ir savo tradicijas puoselėja net keleto skirtingų kultūrų žmonės. Jų saugomi ir iš kartos į kartą perduodami papročiai – saviti ir unikalūs, tačiau visas šias skirtingas kultūras jungia bendrumo ir susitelkimo jausmas. Velykos – pavasario ir atgimimo šventė – dar labiau suartina žmones, suburia bendruomenes ir įkvepia visus naujiems darbams.    

Tradicinių amatų centre Prezidentė išmėgino įvairias kiaušinių marginimo technikas – dažymą vašku, žolelėmis, putomis, mokėsi austi, liejo žvakes, gamino šiaudų sodą, domėjosi, kaip siuvinėjamos tradicinės karaimiškos adatinės, gamino tikrus karaimiškus kibinus, apžiūrėjo vietos tautodailininkų dirbinius.

Prieš trejus metus įsikūrusiame Tradicinių amatų centre veiklas organizuoja Trakų krašto kultūros ir amatų asociacija. Centras puoselėja tradicinius lietuviškus amatus, siekia atgaivinti ir užtikrinti jų pereinamumą, išsaugoti šio krašto tradicijas ir papročius. Čia vykdomi muilo gamybos, vilnos vėlimo, bitininkystės, kiaušinių marginimo, šiaudinių sodų, karpinių, audimo, kulinariniai edukaciniai užsiėmimai. Į centrą iš viso rajono atvykstantiems vaikams siūloma popamokinė veikla, stovyklos, edukacijos ir teminiai užsiėmimai.

Prezidentės spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode