Sprogimas

Karoliniškėse – nauja saugi požeminė pėsčiųjų perėja

 

Sostinės Laisvės prospekte šį penktadienį bus atidaryta nauja saugi požeminė pėsčiųjų perėja. Lazdynų, Karoliniškių ir Viršuliškių rajonus skiriantis itin judrus šešių eismo juostų Laisvės prospektas taps saugesnis tiek dviratininkams, tiek pėstiesiems. Naujoji perėja – 43 m ilgio ir 4 m pločio. Požeminė perėja įrengta vos per pusę metų, savivaldybei pasitelkusi privačias lėšas UAB „Lidl Lietuva“  perėjos įrengimui skyrė  daugiau kaip 291 tūkst. Eur, tiek pat lėšų skyrė ir Vilniaus savivaldybė. 

„Itin judrų prospektą kasdien kerta skubantys vilniečiai, įrengus naują pėsčiųjų požeminę perėją susisiekimas tarp rajonų taps gerokai saugesniu. Be to, tai leis ir automobilių transportui judėti nestabdomai, sutrumpės kelionės laikas“ – sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius. 

„Prekybos tinklas „Lidl“ ne tik siūlo pirkėjams itin gero kainos ir kokybės santykio prekes, bet ir yra atsakingas darbdavys bei rūpestingas kaimynas. Didžiuojamės šiuo bendradarbiavimo su savivaldybe projektu, kuris itin svarbus Vilniaus miestui. Ypač malonu, kad mūsų indėlį į vilniečių saugumą bei patogumą kvartalo gyventojai bei svečiai įvertins jau įsibėgėjančiu pavasario sezonu“, – sakė Marius Kybartas, bendrovės „Lidl Lietuva“ centrinės tarnybos vadovas, valdybos narys.  

Naujoje požeminėje perėjoje įrengti du dengti įėjimai ir išėjimai į Laisvės prospektą, abiejose perėjos pusėse įrengti du žmonėms su negalia pritaikyti keltuvai, laiptai, apšvietimas, vandens nuotekų tinklai bei vaizdo stebėjimo kameros.   

Iki  tol tarp Lazdynų tilto ir T. Narbuto gatvės esanti antžeminė šviesoforais reguliuojama pėsčiųjų perėja buvo vienintelė galimybė pėstiesiems ir dviratininkams kirsti judrų Laisvės prospektą, kuriuo piko metu per valandą pravažiuoja daugiau kaip 3,5 tūkst. automobilių (per parą apie 17 tūkst. transporto priemonių). Senoji antžeminė perėja bei šviesoforai bus panaikinti. 

Tai jau antroji moderni požeminė perėja Vilniuje. Pernai rudenį sostinės savivaldybė atidarė panašią požeminę pėsčiųjų perėją po itin judriu Pilaitės prospektu ties Papilėnų gatve.   

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode