Sprogimas

Palangiškei Bronislavai Giedraitienei sukako šimtas devyneri metai

Palangiškė Bronislava Giedraitienė vasario 21 dieną pasitiko išskirtinį – šimtas devintąjį gimtadienį. Ta proga sukaktuvininkei perduoti Savivaldybės vadovų sveikinimai.

B. Giedraitienė Palangoje gyvena nuo 1984 metų. Prieš devynerius metus, pasitikdama savo šimtmetį, moteris dar ne tik vaikščiojo, bendravo su svečiais, bet ir pati be akinių perskaitė jai skirtus šimtmečio jubiliejaus sveikinimus, tačiau šiuo metu dėl sveikatos būklės ji jau nebegali priimti svečių – itin garbaus amžiaus moterimi nuolat rūpinasi jos duktė Nijolė Paulikienė bei žentas Vincas Paulikas.

Pasak ponios Nijolės, išskirtinai ilgas B. Giedraitienės gyvenimas nebuvo lengvas – likimas jai nepagailėjo skaudžių smūgių. „Mamytė turėjo tris brolius, bet du iš jų kartu su tėvais 1941 m. birželio 14 d. buvo ištremti į Sibirą, kur neilgai trukus mirė iš bado. Tais pačiais metais buvo nušautas mamytės vyras, ir ji liko viena su trimis mažais vaikais. Mano mamytė – ūkininko žmona – taip pat buvo įtraukta į tremtinų asmenų sąrašus, tad, kad išvengtų savo tėvų bei dviejų brolių lemties, jai pačiai teko nuolat slapstytis, naktimis nemiegoti savo namuose“, – apie nelengvą senolės gyvenimą pasakojo jos duktė N. Paulikienė.

Šimtas devintąjį gimtadienį pasitikusi B. Giedraitienė susilaukė 3 vaikų (dviejų sūnų ir dukters), 6 vaikaičių, 15 provaikaičių bei 1 proprovaikaitės.

Palangos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode