Parama dėkojame




Sprogimas

Nemakščių seniūnijos puošmena – piliakalniai

 

Nemakščių seniūnijos (Raseinių r.) gyventojai didžiuojasi 6 piliakalniais. Juos sutvarkyti ir prižiūrėti seniūnas Remigijus Laugalis pasitelkia savo nuolatinius pagalbininkus Jurgį Šeputį, Liną Liubšį, Algimantą Kaminską bei visuomenei naudingą veiklą atliekančius asmenis.

Pasak Nemakščių seniūnijos seniūno pavaduotojos Daivos Visockienės, pastaruoju metu buvo tvarkomas Milžavėnų arba Pabalčių piliakalnis, kurio stačius šlaitus juosia Balčios upė. Šis piliakalnis gerai matomas važiuojant keliu Nemakščiai – Jankiškė, todėl seniūno pagalbininkai stengėsi atsakingai sutvarkyti teritoriją. Jie rinko šakas, triūsė prie išvirtusių medžių, kad važiuojantys šiuo keliu žmonės galėtų gėrėtis tvarkingu piliakalnio vaizdu.

Nuo Ylių piliakalnio buvo išpjautos greitai ataugančios krūmų atžalos, kurias reikia šalinti 1–2 kartus per metus nuo visų seniūnijos piliakalnių, kad jos vasarą netrukdytų šienauti ir nesugadintų šių objektų estetinio vaizdo.

Tačiau daugiausiai dėmesio Nemakščių seniūnijoje yra skiriama kraštą garsinančiam Molavėnų piliakalnių kompleksui. Jis tvarkomas ir prižiūrimas ištisus metus, nes lankytojai čia užklysta ne tik vasarą. Dėl to šioje vietovėje dažnai renkamos šiukšlės, nulūžusios šakos, tvarkomi išvirtę medžiai.

Piliakalnių tvarkymo ir priežiūros darbai yra derinami su Savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausia specialiste Vaida Lastakauskaite, kuri yra atsakinga už paminklosaugą rajone. Nemakščių seniūnijos teritorijoje iškilusiuose piliakalniuose tvarką palaiko už socialines pašalpas dirbantys asmenys. Jie stengiasi, kad šie objektai džiugintų juos lankančius seniūnijos svečius ir vietos gyventojus.

Raseinių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode