Sprogimas

Palanga pavasarį svečius pasitiks su pokyčiais – prasidės įvažiavimo į kurortą rekonstrukcija

 

Ilgai laukta Kretingos gatvės – įvažiavimo į Palangą ­– rekonstrukcija kurorte prasidės kovo viduryje. Iki to laiko rangovai atliks visus parengiamuosius darbus, kad prasidėję gavės platinimo ir modernizavimo darbai kurorto gyventojams ir svečiams sukeltų kuo mažiau nepatogumų.

Pasak darbus atliksiančios bendrovės „Hidrostatyba“ projektų vadovo Giedriaus Zumaro, prasidėjus Kretingos gatvės rekonstrukcijai, šiokių tokių nepatogumų vairuotojais patirs – tai neišvengiama. „Tačiau darysime viską, kad vykdomi darbai darytų kuo mažesnę įtaką automobilių eismui. Visos rekonstrukcijos metu Kretingos gatve automobiliai galės važiuoti abiem kryptimis“, – pabrėžė G. Zumaras.

Kretingos gatvės rekonstrukcijos rangos darbų sutartį Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pasirašė gruodžio viduryje. Šios sutarties pagrindu rangovai įsipareigojo per 6 mėnesius nuo darbų pradžios rekonstruoti Kretingos gatvės atkarpą nuo Kurorto g. iki Klaipėdos pl. bei Klaipėdos pl. atkarpą nuo Vasario 16-osios g. ir Vėžių g. iki Virbališkės tako.

Rekonstrukcijos metu bus ne tik išplatinta Kretingos gatvė, įrengiant joje po dvi eismo juostas abiem kryptimis, bet ir įrengtos 4 žiedinės sankryžos (Kretingos gatvėje sankirtoje su Vasaros, Sodų gatvėmis ir Klaipėdos plentu, Klaipėdos plente – sankirtoje su Vasario 16-osios gatve), panaikintas šviesoforas Kretingos g. ir Klaipėdos pl. sankirtoje, rekonstruotas tiltas per Rąžę. Taip pat bus įrengta centrinė skiriamoji juosta, apsauginiai barjerai, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos autobusų stotelės ir nuovažos į sklypus. Siekiant nukreipti transportą iš gyvenamųjų namų kairėje Kretingos gatvės pusėje, bus įrengta 5,5 metro pločio pagalbinė gatvė. Klaipėdos plento atkarpoje bus įrengti apsauginiais barjerais nuo važiuojamosios dalies atskirti ir moderniai apšviesti pėsčiųjų ir dviračių takai, šalia pėsčiųjų takų numatytos poilsio aikštelės. Projekto vertė – per 7 mln. eurų.

Darbai bus vykdomi dviem etapais. Pirmuoju, kuris prasidės kovo viduryje ir tęsis iki Joninių, bus rekonstruota dalis Kretingos gatvės. Darbų metu automobilių eismas šia gatve vyks abiem kryptimis, o štai dėl Klaipėdos pl. vykdomų darbų šiame plente, atkarpoje nuo Kretingos g. iki Virbališkės tako, automobilių eismas bus galimas tik viena kryptimi – link Klaipėdos.

Antrasis rekonstrukcijos etapas tęsis nuo Joninių iki rugsėjo vidurio. Kretingos gatve automobiliai abiem kryptimis galės važiuoti jau rekonstruota gatvės puse, o Klaipėdos pl. atkarpoje nuo Vasario 16-osios g. iki Virbališkės tako eismas planuojamas tik viena kryptimi – link Šventosios.

Dėl automobilių eismo ribojimo bus numatytos apylankos, o siekiant išvengti automobilių spūsčių, esant būtinybei, eismas bus reguliuojamas reguliuotojo. Tačiau, kaip pabrėžė G. Zumaras, šios pateikiamos schemos – kol kas tik principinės, jos bus derinamos, ir visi klausimai, iškilsiantys dėl eismo ribojimo, bus sprendžiami operatyviai bei siekiant užtikrinti kuo patogesnį eismą vairuotojams.

Kretingos gatvės rekonstrukcija – kurortui labai svarbus projektas, kadangi vien per vasarą į Palangą atvyksta per pusę milijono automobilių, ir beveik visi jie į kurortą įvažiuoja būtent Kretingos gatve.

Palangos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode