Parama dėkojame




Sprogimas

Transporto srautus į Neringą reguliuos nauji rinkliavos už įvažiavimą dydžiai

Neringos savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo patvirtinti nuo birželio 20-osios iki rugpjūčio 20-osios galiosiantys nauji vietinės rinkliavos už įvažiavimą į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją dydžiai lengviesiems automobiliams bei automobiliams-gyvenamiems namams.

Atlikus transporto priemonių srautų analizę, nustatyta, kad 2015-ųjų birželio ir rugpjūčio mėnesiais  Alksnynės kontrolės postą pravažiavo beveik 8000 transporto priemonių daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2014-aisiais. Kaip stebima, šiuo metų laiku Neringoje itin aktualiomis tampa mechaninių transporto priemonių statymo problemos – dėl ypač suintensyvėjusių lengvųjų automobilių srautų konfliktines situacijas kelia automobiliais perpildyti kurorto gyvenamųjų namų kiemai, stovėjimo aikštelės, pernelyg apkraunamas krašto kelias Smiltynė-Nida.

Siekiant riboti transporto srautus, Neringos savivaldybės taryba patvirtino naujus vietinės rinkliavos dydžius lengviesiems automobiliams bei automobiliams-gyvenamiesiems namams, galiosiančius nuo birželio 20-osios iki rugpjūčio 20-osios. Vietinė rinkliava už įvažiavimą į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją šiuo laikotarpiu lengvajam automobiliui sieks 20 eurų, o automobiliui-gyvenamajam namui – 30 eurų.

Tikimasi, kad toks sprendimas paskatins kurorto lankytojus minėtu laikotarpiu rinktis alternatyvius atvykimo į Neringą būdus, pavyzdžiui, viešąjį ar vandens transportą. Neringos savivaldybė primena, kad pastaraisiais metais atsiranda vis daugiau iniciatyvų, susijusių su vandens transporto plėtra –  jau trečiąją vasarą tarp Klaipėdos ir Nidos kursuos greitaeigis AB „Smiltynės perkėla“ laivas. Nuo šios vasaros reguliarus vandens maršrutas apjungs Dreverną bei Juodkrantę.

Kurorto susiekimo srityje yra ir daugiau naujovių – Neringoje paslaugas pradės teigti vežėjai, siūlysiantys po kurortą keliauti vadinamaisiais „tuktukais“. Planuojama, kad pavėžėjimo paslauga bus organizuojama maršrutui po Nidos gyvenvietę.

Kitais metų laikais vietinės rinkliavos dydis lengviesiems automobiliams nekinta. Šiuo metu vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą lengviesiems automobiliams siekia 5 eurus. Šis dydis taikomas nuo rugpjūčio 21-osios iki birželio 19-osios.

Nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją atleidžiamos visos elektra varomos transporto priemonės.

Neringos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode