Sprogimas

Kryžių kalną aplankė Tailando Karalystės princesė Maha Chakri Sirindhorn

Pirmą kartą Lietuvoje viešinti Tailando Karalystės princesė Maha Chakri Sirindhorn, lydima Lietuvos diplomatų, aplankė Kryžių kalną.  Kryžių kalne ją lydėjo Kryžių kalno Pranciškonų vienuolyno vienuolis Andrius.  Vienuolis papasakojo princesei Kryžių kalno istoriją ir parodė vertingus, įdomius kryžius.

Princesė su delegacija apžiūrėjo Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro patalpose įrengtą gintarų ekspoziciją bei įsigijo keletą suvenyrų.

Džiugu, kad Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėja Kristina Steponavičienė ir Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro darbuotoja Lina Šukienė galėjo įteikti princesei ir jos delegacijai prisiminimo dovanas.  Buvome nustebę, kai princesė iškarto susidomėjo gautomis dovanomis  ir jas apžiūrėjo. Lina Šukienė princesei pristatė dovanų maišelyje esantį Kryžių kalno albumą, Šiaulių rajono knygą, Kryžių kalno lankstinukus, Šiaulių rajono žemėlapį bei rankų darbo keramikinį varpelį. Taip pat princesei buvo įteikta Rūtos fabriko saldainių dėžė „Gintaro kelias“. Princesė Maha Chakri Sirindhorn padėkojo už dovanas ir nuskubėjo prie nemokamų leidinių stendo, ten ji pasiėmė jai patinkančių lankstinukų. Vaikščiodama po Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centrą ji fotografavo lentynuose sudėtus suvenyrus.

„Šio vizito Lietuva laukė daugiau nei 10 metų. Džiugu, kad dabar visas Tailandas išgirs apie Lietuvą“ sakė Tailando karalystės garbės konsulas Rolandas Valiūnas. Džiaugemės, kad  princesė Maha Chakri Sirindhorn parsiveš į Tailandą  ir neišdildomus Kryžių kalno įspūdžius.

Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė Lina Šukienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode