Sprogimas

Sieks įtikinti perdirbėjus nekirsti šakos, ant kurios patys sėdi

Šiandien šalies Premjeras Algirdas Butkevičius ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Vyriausybėje susitinka su šalies pieno perdirbėjų atstovais aptarti sudėtingos padėties pieno sektoriuje.

 „Mes visi turime padėti mūsų pieno ūkiams išgyventi šį „juodą“ metą. Mūsų Vyriausybė daro viską ką gali, suteikdama finansinę paramą pieno gamintojams. Perdirbėjai privalo suprasti, kad mažinamos pieno supirkimo kainos šalyje pieno gamintojų gyvenimą daro iš viso nepakeliamą“, – sako ministrė V. Baltraitienė.

 Šiuo metu Lietuvoje laikoma 299,67 tūkst. karvių, o tai yra 5 proc. mažiau, palyginti su pernai. Per metus pieninių karvių banda sumažėjo 15,9 tūkst. karvių. Ūkių, laikančių karves, sumažėjo 10,8 proc. (6,42 tūkst.). Net 77 proc. visų pasitraukusiųjų iš pieno gamybos buvo 1-2 karvių laikytojai.

Įmonių pateikti duomenys rodo, kad 2016 m. kovo mėnesį pieno supirkimo kainos mažėja apie 3 proc., numatoma kaina – apie 207 Eur/t. Kovo mėnesį Lietuvoje pieno supirkimo kaina buvo 29 proc. mažesnė negu ES vidutinė kaina.

2016 m. vasarį buvo importuota 23,39 tūkst. t pieno, o tai yra 0,6 proc. daugiau, palyginus su 2015 m. vasariu. Importuoto pieno kaina buvo 222 Eur/t – 3,8 proc. didesnė, palyginus su vidutine natūralaus pieno supirkimo kaina Lietuvoje.

Press

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode